šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:25
Bordeaux - Lyon Ligue 1

Humorist Zanardi: Preložitev iger mi je odrezala nogi

Avtor: Marko Premrl
25. 3. 2020, 08.09

Alessandro "Alex" Zanardi, nekdanji voznik formule 1, zdaj pa uspešen paraolimpijec, je preložitev olimpijskih iger sprejel z veliko mero hudomušnosti oziroma črnega humorja. "Dovolite mi, da se malo pošalim, ko sem slišal novico, sem se počutil, kot da mi bi odrezalo obe nogi," je za italijanski Radio 24 dejal Zanardi.

Zanardi, ki je v nesreči na dirki serije cart leta 2001 izgubil obe nogi, a že naslednje leto spet dirkal, se je začel ukvarjati še s parakolesarstvom. Na igrah v Londonu 2012 in Riu 2016 je skupno osvojil štiri zlate in dve srebrni kolajni, kot sam pravi, pa je bil dobro pripravljen tudi za Tokio.

“Naslednje leto bo težje, saj bom star že skoraj 54 let, a ne misliti, da že ne razmišljam o naslednjem letu. Priprave bom pač moral še enkrat ponoviti, a še prej bom imel zato več časa za zabavo,” v preložitvi iger vidi slabe in dobre stvari Zanardi.

Čeprav še vedno rad sede za volan, pa v času priprav ni veliko dirkal, kot sam pravi, pa bo že jutri poklical v BMW in jih vprašal, če potrebujejo kakšnega voznika.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več