single
[2759]
127605
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Udarec za Poljsko: Na EP brez napadalne moči

Avtor: Urban Kolman
8. 6. 2021, 12.15

Poljska nogometna reprezentanca bo na evropskem prvenstvu oslabljena za enega svojih najboljših posameznikov, saj Arkadiusz Milik ne bo zmogel nastopiti. Član francoskega Marseilla je na priprave prišel poškodovan. Poljaki so upali, da se bo poškodba pozdravila, a prvenstvo je prišlo prehitro in Milik ga bo bil primoran spustiti.

Bivši član Napolija je že od svojega prihoda na priprave v Opalenici bil poškodovan. Zdravstveno osebje reprezentance je poškodbo ocenilo kot neresno. Vseeno se stvari niso odvile po načrtih in poškodba se ni pozdravila. Milik je dva tedna treniral po posebnem planu, v želji, da se bo lahko vrnil na treninge s polno obremenitvijo.

Na včerajšnjem treningu so Poljaki preverili ali bo Milik po dveh tednih rehabilitacije lahko pričel z normalnimi napori. A napadalec ni zmogel oddelati celotnega treninga in pregled zdravstvenega osebja je pokazal, da Milik zaradi poškodbe še vedno ne zmore trenirati.

Po posvetovanju s 27-letnikom, trenerjem Paulom Souso in zdravnikom ekipe dr. Jacekom Jaroszewskim je bilo odločeno, da Milik zapusti priprave. Tudi igralec sam je priznal, da kljub rehabilitaciji ni pripravljen, da bi nastopil na evropskem prvenstvu.

Milik je včeraj že zapustil Opalenico in se vrnil v klub, kjer bo nadaljeval z rehabilitacijo. Poljski trener Sousa se je odločil, da zamenjave za napadalca ne bo vpoklical.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več