single
[38]
126999

Navijači na olimpijskih igrah? Da, a brez glasnega navijanja in uživanja hrane

Avtor: Blaž Magdič
31. 5. 2021, 09.12

Športni navdušenci, ki si bodo želeli na poletnih olimpijskih ali paraolimpijskih igrah ogledati tekmovanja v živo, bodo morali organizatorjem predložiti potrdilo o cepljenju ali negativni test na novi koronavirus, danes piše japonski časnik Yomiuri. Šele nato bodo gledalci dobili zeleno luč za vstop na olimpijska prizorišča.

Prav tako bo po zadnjih načrtih na prizoriščih prepovedano glasno navijanje, obedovanje, spodbujanje s petkami, rokovanje in pitje alkohola, piše dnevnik Yomiuri Shimbun, ki se pri tem sklicuje na neimenovane vire v vladi.

Organizatorji, ki so tuje obiskovalce že prepovedali, se bodo o domačih navijačih odločili šele junija, tik pred začetkom OI. Za zdaj še ni znano koliko, če sploh kaj, se jih bo lahko udeležilo preloženih OI.

“Načrt je, da s strogimi ukrepi zaustavimo širjenje okužb med olimpijskimi igrami,” so zapisali v časniku in dodali, da bodo morali obiskovalci pokazati bodisi potrdilo o cepljenju bodisi negativen test, ki ga bodo morali opraviti na lastne stroške manj kot teden dni pred obiskom tekem.

Ves čas tekmovanja bodo morali nositi zaščitne maske in izpolnjevati zdravstvene obrazce. Varnostniki bodo na prizoriščih skrbeli, da se bodo gledalci obnašali primerno in dosledno spoštovali stroge ukrepe, sicer jih bodo lahko izključili s tekmovanj.

Pri tem olimpijskih tekem ne bo moč spremljati javno prek velikih zaslonov, ali pa bo to močno omejeno.

Na Japonskem, ki se ta čas bori s četrtim valom koronskih okužb, zelo počasi poteka cepljenje proti novemu koronavirusu; za zdaj je z dvema odmerkoma cepljeno manj kot 2,5 odstotka prebivalstva.

V petek so japonske oblasti manj kot dva meseca pred OI podaljšale izredne razmere v prestolnici in drugih regijah do petka, 20. junija.

Časnik Yomiuri je danes objavil novo anketo, ki kaže, da si 49 odstotkov prebivalcev Tokia želi, da bi OI potekale po načrtu, medtem ko jih 48 odstotkov iger ne podpira in je za njihovo odpoved.

Nova anketa iz časnika Nikkei, ki so opravili po vsej državi, pa kaže, da si 62 odstotkov anketirancev želi, da bi OI odpovedali ali vnovič preložili, 34 odstotkov pa podpira njihovo izvedbo to poletje. Organizatorji so sicer že večkrat poudarili, da nove preložitve ne bo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več