single
[38]
110021

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)

Avtor: Blaž Magdič
28. 9. 2020, 14.04

Zadnji septembrski konec tedna je bilo na strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico izpeljano državno prvenstvo v strelski disciplini trap. Organizacijo je prevzelo Strelsko društvo Vrhnika, ki je kljub številnim omejitvam povezanim z virusom covid-19 poskrbelo, da je tekmovanje potekalo brez zapletov in v skladu s pravili.

Kot nam je v nedeljo po koncu tekmovanja zaupal predstavnik organizatorjev Savo Strmole, so imeli udeleženci težave zgolj z vremenom, ki je predvsem v petek oteževalo pripravo in kakovostno izvedbo strelcem. Nizke temperature, močan veter in dež, so vse prej kot običajna praksa pri tekmovanjih v trapu, ki so v normalnih okoliščinah izpeljana v prijaznejših poletnih okoliščinah. Negotovost, ki jo je prinesla pandemija koronavirusa, pa je sezono zamaknila za kar nekaj tednov, zato je bilo tudi državno prvenstvo izpeljano v kasnejšem terminu kot običajno.

Savo Strmole, predstavnik organizatorjev:

V skoraj vseh kategorijah je bilo dogajanje razburljivo do samega konca, vrstni red se je pogosto spreminjal. Še najbolj prepričljivo slavje smo videli v ekipnem streljanju, kjer je domači klub iz Ilirske Bistrice pokazal sijajno pripravljenost in konkurenco premagal za kar 28 zadetkov. V ekipi, ki so jo sestavljali Ivo Kompan, Rok Žigante in Sandi Rolih, je vsak posameznik zadel 114 tarč, kar je pomenilo skupno 342 zadetkov.

Na drugem mestu so končali tekmovalci SD Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote, ki so zadeli 314 krat, ekipo pa so sestavljali: Boštjan Maček, Denis Pojbič in Marko Miljevič. Tretje mesto je osvojila ekipa SD Rudar Globoko, ki je nastreljala 313 tarč, z bronom so se okitili Jernej Suša, Franc Kolarič in Miroslav Podpadec. Na četrtem mestu je končala ekipa prirediteljev tekmovanja z enakim končnim rezultatom, vendar s slabšo zadnjo serijo.

Med posamezniki je bilo zaključno nedeljsko dogajanje še bolj nepredvidljivo in izenačeno. Na šesterico, ki se je pomerila v finalu, je bilo potrebno čakati zelo dolgo, saj so bili kar štirje tekmovalci z zadetimi 110 tarčami kandidati za zadnje prosto mesto v finalu. V dodatnem razstreljevanju se je najbolj izkazal izkušeni Denis Vatovec (SD Vrhnika) in se kot šesti uvrstil v finale. Tam so ga že čakali Rok Žigante, Ivo Kompan in Sandi Rolih z zadetimi 114 tarčami, dvakratni olimpijec in evropski prvak Boštjan Maček (SD Trap Š. Kovač) s 113 zadetki ter Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona) s 112 zadetki.

Boštjan Maček, državni prvak v trapu:

V finalu se je vrstni red iz kvalifikacij povsem premešal, lahko bi celo rekli, postavil na glavo. Trije najboljši so eden za drugim izpadli iz tekmovanja in medalje so si priborili Boštjan Maček (1. mesto in naslov državnega prvaka), Denis Vatovec (2. mesto) in Tadej Kostanjevec (3. mesto). Boštjan Maček je tako postal državni prvak še trinajstič v izjemni strelski karieri.

Med mladinci je naslov najboljšega osvojil Sašo Hrovat (Olimpija). Zadel je 110 tarč in tako za eno tarčo premagal Reneja Mačka (SD Trap Š. Kovač), tretje mesto pa je pripadlo Marku Boškinu, ki je zadel 69-krat.

Denis Vatovec, državni podprvak v trapu:

 

Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več