šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Polfinale: Barcelona - Tenerife Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
19:25 V ŽIVO
Nexe - Hannover-Burgdorf EHF pokal

Hrvaški selektor: Želimo se maščevati!

Avtor: Blaž Magdič

V petek smo dobili oba finalista svetovnega prvenstva v rokometu za moške. V nedeljo bomo na ŠTV spremljali skandinavski obračun za zlato, udarili se bosta izbrani vrste Danske in Norveške. Že v soboto pa se bosta za peto mesto pomerili Hrvaška in Švedska, neposredni prenos ob 20.25 na Š2.

Naši južni sosedje so še vedno besni, saj jim je dolgo kazalo idealno v boju za odličja, a ostali so praznih rok. Selektor hrvaške reprezentance Lino Červar je sicer zadovoljen, da so se njegovi fantje uvrstili v kvalifikacije za olimpijske igre, a poraz proti Nemčiji ga še vedno zelo boli.

“O tem ne bom več govoril, vse sem povedal v prejšnjih dneh,” je za Sportske novosti povedal hrvaški selektor. Kar hitro pa se je Červar obrnil tudi proti sobotni tekmi proti Švedski, ki je v očeh 68-letnika zapisana s precej negativno konotacijo.

“Pred nami je zadnja tekma proti Švedski, a mi smo svoj cilj že osvojili. Brez dvoma pa bomo poskusili svetovno prvenstvo zapustiti z zmago. Švede zelo dobro poznamo, z njimi smo odigrali tudi dve prijateljski tekmi. Igrajo “hiter center” in so zelo dobri v tranziciji,” je povedal legendarni hrvaški strokovnjak. “Motiva ne manjka. Švedska nas je lani na evropskem prvenstvu v Splitu premagala in nas izločila iz boja za medalje. Želimo se maščevati in zmagati sobotno tekmo,” je zaključil Červar.

Svetovno prvenstvo v rokometu, tekma za peto mesto, Švedska – Hrvaška, 20.25 na Š2!

 

Foto: IHF

 

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več