single
[2427]
122057

Hrvaški mediji po porazu s Slovenijo: Katastrofa! Odčitali so nam lekcijo

Avtor: Klemen Verlič
25. 3. 2021, 09.59

Po sredini izjemni zmagi Slovenija nad Hrvaško z 1-0 na uvodni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo, smo preverili, kako so po tekmi reagirali vselej zahtevni hrvaški mediji. Po pričakovanjih svetovnim podprvakom niso prizanašali.

Pri Sportskih novostih so zapisali: “To ni le katastrofa, to je trojna katastrofa. Slovenija nam je odčitala lekcija, tako kot Dinamo Tottenhamu”. S tem so se seveda spomnili na povratni obračun moštev v evropski ligi, ki ga je s 3-0 dobil hrvaški državni prvak. “Hrvaška ni prvič izgubila uvodne tekme, a najbolj skrbi govorica telesa nogometašev, ki si proti Sloveniji niso uspeli ustvariti niti ene priložnosti. Dalić bo moral precej razmisliti, kako naprej,” so med drugim še dodali pri Sportskih novostih.

Podobnega mnenja so bili tudi na spletni strani 24Sata: “Slovenija je potrebovala nekaj sreča, a si jo je tudi zaslužila. Kek je povsem zasenčil Dalića. Hrvaška se preveč zanaša na individualno kakovost. Takoj po prejetem zadetku je bilo jasno, da bo imela tako bleda Hrvaška težave in ni si uspela ustvariti niti ene priložnosti. Domačini pa so igrali svojo igro, se borili in prišili do zasluženega velikega uspeha,” so igro varovance Matjaža Keka pohvalili pri 24Sata, kjer so prav tako za največje razočaranje večera razglasili prav selektorja Dalića, med Slovenci pa najbolj pohvalili Jasmina Kurtića.

Podobno anketo, o tem, kdo je najbolj razočaral, pa so za bralce pripravili tudi na portalu Index. Bralci so kot najslabša posameznika na igrišču izbrali Marcela Brozovića in Andreja Kramarića. Med Hrvati je bil edini nogometaš deležen pohval kapetan Luka Modrić, med Slovenci pa so izpostavili Jana Oblaka. “Škofjeloškega albatrosa” so postavili celo ob bok najboljši vratarjev na svetu.

Kritike na račun hrvaške reprezentance pa so porazu deževale tudi s strani časnika Večernji list, kjer so zapisali: “To je naša nova normalnost. Porazi, nemoč in brezidejnost. To se nam ni zgodilo že petnajst let!” S tem se je časnik obregnil ob dejstvo, da Hrvaška ni zmagala že na svojih zadnjih petih tekmah.

Slovenijo pa po zmagi nad Hrvaško naslednja naloga v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo čaka že v soboto, ko se bo pomerila z Rusijo. Prenos tekme bo ob 14.00 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več