single
[3137]
166313

Hrvaški branilec postal glavna tarča Pepa Guardiole

Avtor: Kenny Jan
5. 8. 2022, 10.01

Potem, ko se je sloviti Manchester City zaman boril za podpis sodelovanja z Marcom Cucurello, ki je odšel v Chelsea, Pep Guardiola še vedno išče levega bočnega branilca. Na omenjenem položaju je nastala vrzel po odhodu Oleksandra Zinchenka v Arsenal, tako da 'Meščani' pravega levega bočnega sploh nimajo. Rešitev pa naj bi se ponujala v Bundesligi.

Benjamin Mendy je edini član Cityja, ki mu po osnovnem nogometnem poklicu pripada vloga levega zunanjega branilca, vendar je suspendiran. Zelo dobro ga je nadomestil Joao Cancelo, ki pa se najbolje znajde na desni strani obrambe.

Če se Portugalcu dogodi poškodba, je Pep Guardiola v škripcih, zato je kar aktiven pri iskanju ustrezne nadomestitve. Marc Cucurella, nekdanji igralec Brightona, se zdi kar primeren za službo pod vodstvom Katalonca, a kaj ko se je odločil za podpis pogodbe s Chelseajem.

Novi igralec se ponuja v Bundesligi. Gre za Hrvata, vendar ne za tako željenega Joška Gvardiola, ki ga RB Leipzig noče izpustiti iz rok. Govora je o Borni Sosi, nogometašu, ki se je v lanski sezoni s Stuttgartom krčevito boril za obstanek.

Tržna vrednost za 24-letnika naj bi bila med 20 in 25 milijoni evrov, kar je, glede na statistiko, zelo nizka cena. V zadnjih 2 sezonah je Sosa prispeval kar 19 asistenc, s čimer je postal eden najboljših bočnih branilcev v Nemčiji. Glede na ”nesramno” bogastvo lastnikov kluba iz modrega dela Manchestra pa omenjena odkupna klavzula sploh ne bi smela biti problem.

Sosa zaenkrat ostaja v Stuttgartu in bo svojim soigralcem pomagal v prvem krogu Bundeslige. Stuttgart – Leipzig, v nedeljo, ob 15.25, samo na Š2! 

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več