šport TV 1 logo
12:30
Genoa - Roma Serie A
šport TV 2 logo
13:00
Carolina - New York Islanders NHL
šport TV 3 logo
13:30
Western Sydney - Perth Glory Avstralska liga

Hrobat do dosežka kariere, zmaga v roke Odermattu

Avtor: Gregor Kovačič
6. 12. 2019, 21.41

Marco Odermatt je presenetljivi zmagovalec drugega superveleslaloma sezone na progi Ptic roparic v Beaver Creeku v Koloradu. Dvaindvajsetletni Švicar je osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Trije Slovenci so končali v prvi trideseterici. Miha Hrobat je s 16. mestom vpisal najboljši dosežek v svetovnem pokalu.

Odermatt je četrti Švicar s superveleslalomsko zmago na progi Ptic roparic. Leta 2013 je slavil Patrick Küng, leta 2011 Sandro Viletta, leta 2002 pa Didier Cuche.

Pred ameriško postajo svetovnega pokala je na superveleslalomih najvišje posegel prejšnji konec tedna s sedmim mestom v Lake Louisu. Švicar je pa že bil na zmagovalnem odru. Letos marca je bil drugi in tretji na veleslalomih v Andori in Kranjski Gori.

Svoj razkošen smučarski talent je v celoti pokazal lani februarja, ko je na MSP v Davosu osvojil kar štiri naslove mladinskega svetovnega prvaka v veleslalomu, alpski kombinaciji, superveleslalomu in smuku. Bil pa je zlat tudi ekipno.

Zmagovalec preizkušnje je najhitrejšo vožnjo opravil kot drugi na startu in prvi, ki je prišel v cilj, saj je Francoz Adrien Theaux pred njim odstopil.

Odermattov nastop ni bil brez napak. Bil je tudi na robu odstopa. A je s časom 1:10,90 najvišje postavil letvico.

Njegovo premierno zmago v svetovnem pokalu sta najbolj ogrozila tekmovalca s startnima številkama 17 in 13.

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde si je priboril drugo mesto z zaostankom desetinke sekunde. Zmagovalec prvega moškega superveleslalomu sezone v Lake Louisu Matthias Mayer je zasedel tretje mesto, za zmagovalcem pa zaostal 14 stotink sekunde.

Od petih Slovencev na startu je navdušil Miha Hrobat, ki je nastopil že po koncu neposrednega tv prenosa in se s startno številko 44 zavihtel na 16. mesto. Za zmagovalcem je zaostal 1,52 sekunde za daleč najboljši superveleslalom v članski konkurenci v karieri.

Štiriindvajsetletnik, ki je leta 2015 v Hafjellu osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v disciplini, je s 16. mestom vpisal tudi najboljši dosežek v svetovnem pokalu alpskih smučarjev.

Ravno pred prvimi slovenskimi nastopi so oblaki nad Beaver Creekom zakrili sonce. Klemen Kosi, ki je lani poletel kot orel in navdušil z devetim mestom, je tokrat prišel do 20. mesta (+1,84). Martin Čater je za moštvenim kolegom zaostal vsega osem stotink sekunde za 26. mesto, Boštjan Kline pa je za osem stotink zgrešil trideseterico. Tekmo je končal na 34. mestu (+2,19).

Na startu je bil še Štefan Hadalin, ki je svoj superveleslalomski preizkus končal že kmalu po startu. V nedeljo bo sicer z Žanom Kranjcem slovenski adut na veleslalomski tekmi.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

2

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

3

VIDEO: Slimani globoko v prepovedanem položaju, VAR pa gol priznal...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več