KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
185224

Hribarjeva za las ob kolajno

Avtor: Kenny Jan
25. 2. 2023, 17.45

Slovenska telovadka Lucija Hribar je uspešno začela novo gimnastično sezono z vrhuncema na spomladanskem evropskem ter jesenskem svetovnem prvenstvu, na katerem bodo delili tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu. Na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu je v finalu dvovišinske bradlje za las ostala brez kolajne na četrtem mestu.

Hribar si je v četrtkovih kvalifikacijah finale najboljše osmerice pritelovadila s petim dosežkom (13,033). Za predstavo na bradlji je prejela 12,833 točke, kar je v boju za odličja pomenilo četrto mesto. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je zmagovalnimi stopničkami zaostala zgolj za 67 tisočink točke.

Zmago je slavila evropska prvakinja 2022 z ekipo ter srebrna na bradlji, Italijanka Alice D’Amato (14,500). Druga je bila Meolie Jauch (13,533), tretja pa Nizozemka Tisha Vollemann (12,900).

Hribar, sicer tudi najboljša športnica Gimnastične zveze Slovenije za sezono 2022, je bila edina slovenska finalistka uvodnega svetovnega pokala v sezoni. Naslednja tekma najvišje ravni telovadce čaka že sredi prihodnjega tedna, ko je na sporedu druga postojanka v Dohi.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več