single
[38]
185224

Hribarjeva za las ob kolajno

Avtor: Kenny Jan
25. 2. 2023, 17.45

Slovenska telovadka Lucija Hribar je uspešno začela novo gimnastično sezono z vrhuncema na spomladanskem evropskem ter jesenskem svetovnem prvenstvu, na katerem bodo delili tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu. Na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu je v finalu dvovišinske bradlje za las ostala brez kolajne na četrtem mestu.

Hribar si je v četrtkovih kvalifikacijah finale najboljše osmerice pritelovadila s petim dosežkom (13,033). Za predstavo na bradlji je prejela 12,833 točke, kar je v boju za odličja pomenilo četrto mesto. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je zmagovalnimi stopničkami zaostala zgolj za 67 tisočink točke.

Zmago je slavila evropska prvakinja 2022 z ekipo ter srebrna na bradlji, Italijanka Alice D’Amato (14,500). Druga je bila Meolie Jauch (13,533), tretja pa Nizozemka Tisha Vollemann (12,900).

Hribar, sicer tudi najboljša športnica Gimnastične zveze Slovenije za sezono 2022, je bila edina slovenska finalistka uvodnega svetovnega pokala v sezoni. Naslednja tekma najvišje ravni telovadce čaka že sredi prihodnjega tedna, ko je na sporedu druga postojanka v Dohi.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več