single
[1175]
168413

Hrastnikova peta v spustu, naslov roma k severnim sosedom

Avtor: Kenny Jan
27. 8. 2022, 15.47

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je na svetovnem prvenstvu v francoskem Les Getsu v spustu osvojila peto mesto. Naslov svetovne prvakinje je osvojila Avstrijka Valentina Höll. Srebro je pripadlo Nemki Nini Hoffmann, bron pa branilki naslova, Francozinji Myriam Nicole.

Monika Hrastnik je zelo dobro opravila s tehnično zahtevno stezo v Les Getsu in ob prihodu v cilj zanesljivo prevzela vodstvo, potem ko je za pet sekund ugnala Britanko Stacey Fisher. Prva je edino Slovenko na startu prehitela Nemka Hoffmannova, ki je bila 4,8 sekunde hitrejša.

Tudi svetovna prvakinja iz lanskega Val di Soleja, Nicolova, je bila hitrejša od slovenske predstavnice, a je morala priznati premoč Nemki. Slednjo je nato prehitela le še Höllova, ki je bila v zgornjem delu precej hitrejša, proti cilju pa je začela izgubljati čas. Hoffmanovo je prehitela za 0,9 sekunde in se pri 21 letih veselila prvega naslova svetovne prvakinje.

Osemindvajsetletna Hrastnikova je doslej na svetovnih prvenstvih že osvojila kolajno, bronasta je bila v avstrijskem Leogangu pred dvema letoma, sicer pa je tudi dvakratna zaporedna evropska prvakinja iz domačega Maribora.

V nadaljevanju bo v Les Getsu še moška preizkušnja v spustu. Na startu bo od Slovencev Jure Žabjek, Žak Gomilšček in Jan Cimperman pa sta bila za nastop v finalu prepočasna v četrtkovih kvalifikacijah.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več