single
[3]
202741

Horvat: “Po letu 2017 smo se razvadili, sedmo mesto je ob poškodbah Murića in Čančarja odličen rezultat” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
9. 9. 2023, 15.18

Slovenija je na koncu na svetovnem prvenstvu zasedla sedmo mesto. Uspešen rezultat, ki je pri ekipi pustil grenak priokus. Varovanci Aleksandra Sekulića so na prvenstvu zabeležili pet zmag in tri poraze. Premagali so Venezuelo, Gruzijo, Zelenortske otoke, Avstralijo in Italijo. Izgubili so proti Nemčiji, Kanadi in Litvi. V studiu po zadnjem srečanju proti Italiji so nekaj besed namenili tudi prihodnosti reprezentance.

Gosta v studiu sta bila Roman Horvat in Dino Murić. Horvat je v uvodu ocenil, da je sedmo mesto Slovenije na svetovnem prvenstvu, kjer je pogrešala dva pomembna igralca v Edu Muriću in Vlatku Čančarju, optimalen rezultat.

Večna težava Slovenije v zadnjih letih je tudi položaj centra. Murić je o tem povedal: ” V slovenski reprezentanci je vedno bila težava z visokimi igralci, zato pa tudi naturaliziramo igralce.” Slovenska reprezentanca je v zadnjih letih naturalizirala izključno visoke igralce od Alena Omića, Anthonyja Randolpha do Mika Tobyja. Murić je izpostavil tudi izgubo Gašperja Vidmarja, ki je bil dolgo časa “steber visokih igralcev”.

Za zaključek je pogovor prešel tudi na povečano zanimanje za košarko, a Murić je tu opozoril na težavo: “Luka je imel svojo edinstveno pot. Včasih starši prevečkrat dajejo svoje otroke v razne španske lige in turška prvenstva. Že pri trinajstih letih jih pošljejo nekam, kjer imajo upanje, ker je imel Luka takšno pot.”

“Ampak v Sloveniji delamo dobro in imamo dobre klube. Naša prva slovenska liga se razvija in imamo kakovostne igralce. Dobro bi bilo, da te igralci ostanejo v tej sredini in se razvijejo v Sloveniji. Vemo, da igralci grejo v tujino ali na univerze in tam ne dobijo priložnosti ter se nato vrnejo nazaj in mislijo, da bodo tu nekaj naredili. Ne, tudi tukaj se moraš uveljaviti. Dobro je, da bi to naredili že pri rosnih letih, kjer je razvoj najbolj pomemben.”

VIDEO: Prihodnost slovenske reprezentance

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več