single
[4]
140379

Hokejski zmaji v svoj brlog spravili novo okrepitev

Avtor: Marko Premrl
28. 10. 2021, 13.48

Ljubljanska Olimpija, ki letos niza izvrstne rezultate v ligi ICEHL, je pod svoje okrilje spravila novo moč. Sicer ne igralca, ampak novega sponzorja SVP Avio.

Gre za podjetje, ki se, kot poroča uradna klubska spletna stran, ukvarja s proizvodnjo plovil v dolžini od 9 do 20 metrov. Eno njihovih glavnih vodil je usmerjenost k alternativnim virom energije.

“Slovenija je zelo majhna, veliko pa imamo kulture in športa, ki so v veliki meri odvisna od šestih velikih podjetij. V našem podjetju imamo na voljo določen proračun za družbeno odgovorno delovanje in odločili smo se, da ga del namenimo Olimpiji. To je bila moja želja, saj je tu igral hokej že moj oče, tudi jaz sem tu igral. Kot otroku so mi tu dali priložnost in odskočno desko za naprej, zato nisem okleval,” je ob podpisu pogodbe dejal generalni direktor Žiga Petač, ki je zelo povezan s svetom hokeja, saj je sin Janeza Petača, ki je igral tudi pri Olimpiji in za jugoslovansko reprezentanco nastopil na 95 tekmah ter se udeležil olimpijskih iger leta 1976 v Innsbrucku.

Olimpija je trenutno vodilno moštvo lige ICEHL, čeprav letos igra v vlogi novinca. Na trinajstih tekmah so zabeležili 10 zmag, 1 poraz po rednem delu in 2 po podaljšku.

Olimpijo prihodnja tekma v ligi ICEHL čaka v petek. Prenos obračuna proti Linzu si boste lahko ogledali na Šport TV 1 ob 19.35.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več