single
[4]
167661

Hokejska liga prvakov: Spopad titanov v skupini E

Avtor: Kenny Jan
18. 8. 2022, 14.05

Že čez nekaj tednov bo na sporedu prvi krog skupinskega dela hokejske lige prvakov, v kateri bo letos nastopila tudi SŽ Olimpija in ki si jo boste lahko ogledali na programih Šport TV. Oči bodo še posebej usmerjene v skupino E.

V omenjeni skupini so po žrebu pristali norveški prvak Stavanger Oilers, ligaški tekmec Olimpije v ICEHL in tudi aktualni prvak omenjenega tekmovanja Red Bull Salzburg, švicarsko moštvo Fribourg-Gotteron in finski novinec Ilves Tampere.

Slednji so si v zelo močnem prvenstvu počasi ”izklesali” lastno identiteto. 16-kratni finski prvaki imajo zelo mlado ekipo, ki v povprečju šteje zgolj 23 let. Veliko pozornosti je v zadnjem času vzbudil predvsem Jani Nyman, visok in fizično zelo močan napadalec, ki šteje rosnih 18 let in ki svojo moč uporablja za kreiranje priložnosti. Poleg tega je znan tudi kot precizen strelec, ki je na 54 lanskih tekmah prispeval kar 49 točk.

Prvi naspotnik Fincev med letošnjo elito stare celine bo Fribourg-Gotteron, ki je lani veljal za veliko presenečenje. Švicarskemu predstavniku je uspel dosežek, ki ga prej v ligi prvakov ni dosegla nobena ekipa, niti Frolunda Gothenburg. V svoji prvi sezoni med evropsko elito po 4 letih premora so Švicarji skupinski del zaključili s samimi zmagami in polnim izkupičkom 18 točk!

Za Salzburg lahko rečemo, da je ena izmed ekip, ki jo dobro poznamo. Lani so še drugič v zadnjih 3 letih pokorili konkurenco v ICEHL. Tudi letos se bodo ”Rdeči biki” nanašali večinoma na razpoloženost Petra Schneiderja, ki je lani na 45 tekmah dosegel kar 52 točk, ter igrivost Benjamina Nissnerja, ki je lani oddelal kar 60 tekem in s svojo izjemno borbenostjo v obrambnih zadolžitvah veliko pripomogel k uspehu Salzburga.

V prvem krogu bodo imeli Avstrijci zelo težko delo, saj jih pričakujejo Stavanger Oilers, ena izmed dveh norveških ekip, ki sta od sezone 2014/15 več kot enkrat osvojili norveško prvenstvo. Letos so se petič kvalificirali v najelitnejše evropsko tekmovanje, ambicije pa so kar visoke. Kljub dobrim rezultatom v domačem tekmovanju pa predstav nikoli niso znali prenesti tudi v Evropo, kar je prva stvar, ki si ekipa z jugozahoda Norveške želi popraviti.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več