pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
10:30
Wisla Plock - GOG EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Hokejska liga NHL še ni določila datuma obujanja aktivnosti

Avtor: Marko Premrl
30. 4. 2020, 08.38

Severnoameriška hokejska liga NHL je še ni začela s prvimi koraki obujanja aktivnosti in treningov v sezoni 2019/20. V izjavi za javnost je skupaj z združenjem igralcem (NHLPA) danes zapisala, da še niso sprejeli nobenega odločitve ali datuma, kdaj naj bi se sezona, ki je prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa od 12. marca, nadaljevala.

Po sestanku je komite za obujanje aktivnosti NHL in NHLPA v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki ter državnimi in lokalnimi oblastmi izdal navodila za klube. Zapisali so, da je sedaj počasi nastopa druga faza po prvi, v kateri so bila izdana priporočila za izolacijo igralcev in ostalega osebja osebja klubov.

Pojasnili so, da bi se hokejisti lahko v naslednjem obdobju vrnili na treninge v manjših skupinah, vendar le na objektih v lasti klubov. Glede na trenutne razmere kaže, da bi se lahko druga faza začela v drugi polovici maja, ko bodo izdali naslednja priporočila, dotlej pa naj se pri aktivnosti klubov uporablja tista, ki so jih izdali po prekinitvi sezone.

Liga je sredi aprila podaljšala osamitev do 30. aprila. Konec marca pa so za nedoločen čas že prestavila letošnji nabor novincev ter vsakoletno slovesnost ob koncu sezone, na kateri razglasijo najboljše hokejiste in podelijo nagrade, kar so nameravali storiti 26. in 27. junija v Montrealu.

Redni del lige bi se moral po prvotnem načrtu končati 4. aprila, nato bi se nadaljevala končnica z izločilnimi boji, iz katerih pa so kralji iz Los Angelesa slovenskega kapetana Anžeta Kopitarja že davno izpadli.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več