šport TV 1 logo
18:30 PRVIČ
5. oddaja Futsal magazin
šport TV 2 logo
17:45
Joventut - Partizan Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

Hokejisti Jesenic prvič pred novo sezono stopili na ledeno ploskev

Avtor: Klemen Verlič
24. 8. 2020, 20.43

Treninge na ledeni ploskvi so danes začeli tudi hokejisti Jesenic. Železarje tudi letos čaka nastopanje v alpski ligi, cilj pa je višja uvrstitev od lanskega tretjega mesta in boj za državni naslov v Sloveniji.

Kot v vseh športih tudi v Gornjesavski dolini največ skrbi povzroča novi koronavirus in s tem povezani ukrepi. “Stvari se spreminjajo vsak dan, prilagajamo se in skušamo zagotoviti pogoje za delo,” pravi športni direktor kluba Marcel Rodman.

Največja skrb je, da se sezona sploh izpelje, pa tudi preprečevanje okužbe v ekipi, ki bi lahko ustavila delo v klubu. “Imamo protokol, po katerem se igralci vsako jutro preverjajo. Ob znakih prehlada ali povišane telesne temperature se morajo sami umakniti s treninga. Seveda nosimo maske, se razkužujemo in pazimo, kdaj in s kom se družimo. Hokej je naš kruh in moramo biti odgovorni,” še pravi Rodman, ki ve, da so imeli ob izbruhu prvega vala bolezni okužbo prav v svoji sredini.

Kot pravi, bi se skozi sezono težko ujeli, če bi v klubu dvakrat prišlo do okužbe, saj bi ekipa v primeru karantene vsakič izgubila po 14 dni treninga, skupaj pa četrtino sezone. “Vsi morajo biti individualno odgovorni, saj so odgovorni tudi do soigralcev.”

Koronakriza pa vpliva tudi na prodajo letnih vstopnic. Teh bodo trgu ponudili 300, kolikor lahko trenutno zagotovijo mest za ogled tekem, nato se bodo prilagajali glede na veljavna pravila NIJZ.

Zaradi koronakrize so bili v klubu prisiljeni odpovedati tudi nekatere aktivnosti, ki jih načrtujejo za tesnejšo povezavo z lokalnim okoljem. Z zamudo se začenja tudi sezona in posledično vadba na ledu, da se igralci ne bi zasitili. Igralci so po mnenju vodilnih v klubu v času koronakrize delali dobro, kar so pokazala testiranja, zdaj je na vrsti delo na ledu in vrsta pripravljalnih tekem. Čez mesec dni hokejiste čaka nastop v slovenskem pokalu, nato pa v začetku oktobra začetek v alpski ligi.

Glavni trener v klubu ostaja Mitja Šivic, ki je imel na prvem treningu na voljo vse igralce z izjemo Ahmeta Jakupovića, Mirka Djumića, Žana Poklukarja in Žana Primožiča. “Vsi so dobro pripravljeni, dobro izgledajo na ledu in upam, da bo tako tudi ostalo. Prvi cilj je napredek mladih igralcev, a že zdaj sem z njimi super zadovoljen,” pravi Šivic, ki priznava, da imajo železarji malo igralcev predvsem na branilskih položajih, zato si na tem igralnem mestu še želi kakšno okrepitev.

Med tekmovalnimi cilji Šivic ne skriva, da doma šteje le naslov, v alpski ligi so Jeseničani lani prišli do polfinala. “Vem, da smo na ledu lahko boljši kot lani in če nam to uspe, lahko računamo na več. Vem, kaj od te ekipe lahko pričakujem,” še pravi trener in priznava, da bo v slačilnici pogrešal Miho Brusa in Urbana Sodjo, ki sta bila pomembna pri gradnji rdeče ekipe. Kot še dodaja, vsi komaj čakajo začetek tekmovanj. Tudi zanj je največji strah novi koronavirus, ki lahko prepreči tekmovanje ali pa vadbo njegovih varovancev.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več