pismo ikona
šport TV 1 logo
01:35 V ŽIVO
New York Rangers - Pittsburgh NHL
šport TV 2 logo
03:00
Nice - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Western United - Western Sydney Avstralska liga

Hofer: Spremembe v smučarskih skokih prinesle želene rezultate

Avtor: Marko Premrl
16. 10. 2019, 19.05

Smučarski skoki so v zadnjih letih doživeli veliko sprememb pri opremi, določanju indeksa telesne teže in dolžine smuči, upoštevanja vetra pri končni oceni ... Tekmovalni direktor Mednarodne smučarske zveze za smučarske skoke Walter Hofer je danes v Anterselvi potrdil, da so spremembe prinesle želene rezultate.

“Z vsemi spremembami nam je uspelo ustvariti enakovredne pogoje za vse. To se vidi tudi v velikem številu skakalcev, ki zmagujejo na tekmah, kar je za naš šport izjemnega pomena. Prav zato letos sprememb ne bo, kar bo dalo šibkejšim ekipam priložnost, da se predvsem na področju opreme približajo najboljšim,” je na forumu Nordicumu povedal Hofer.

Novo priložnost ekipe po Hoferjevem mnenju dobivajo na področju marketinga, saj bodo smuči lahko v bodoče ekipe, sicer z nekaterimi omejitvami, izkoristile v povsem komercialne reklamne namene. “Smuča je tudi reklamni pano. Zanimanje za smučarske skoke je med opremljevalci manjše, kot pri alpskih smučarjih in tekačih, saj je prodaja skakalnih čevljev, smuči in dresov zelo omejena. Je pa opremo moč uporabiti za reklamo.”

V zvezi s sezoni 2019/20 je Hofer še enkrat opozoril na svetovno prvenstvo v poletih, ki ga bo gostila Planica, kar bo tudi največji dogodek na področju skokov letos.

Po Hoferjevem mnenju pa se obeta nova zanimiva sezona, v kateri naj bi se nadaljevala menjava generacij. “Kar nekaj nacij v zadnjih letih opozarja nase. Poglejte samo mlado japonsko ekipo,” je še dejal Hofer.

Ta je predstavil tudi gradnjo olimpijske skakalnice za igre 2022 v Pekingu. Pri sami gradnji je sicer nekaj zamude v primerjavi z načrti, a je Hofer prepričan, da bodo Kitajci do septembra prihodnje leto, ko naj bi bila naprava končana, zaostanek nadoknadili.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

2

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

3

“Jojo” z novo pogodbo med največje slovenske športne zaslužkarje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več