single
[3137,2]
203426

Hoeness udaril po nemški zvezi: “Nekaj je narobe, ko Nemčija nima napadalca, takšnih težav ne bo popravil noben trener”

Avtor: Urban Kolman
16. 9. 2023, 13.33

Nemška izbrana vrsta po tem, ko so odpustili Hansija Flicka še naprej išče novega selektorja. Prvotni favorit za trenerja je bil nekdanji strateg Bayerna Julian Nagelsmann. Poleg njega se v zadnjih dneh resneje omenja še enega bivšega stratega Bavarcev Louisa van Gaala. O selektorskem stolčku je z mediji spregovori tudi nekdanji reprezentant in častni predsednik Bayerna Uli Hoeness.

Glede možnosti, da reprezentanco prevzame van Gaal, je dejal: “Sem dober prijatelj Louisa, a ne vem, ali je na voljo. Na splošno mislim, da je težko pripeljati tujca. Izjema bi bil Pep Guardiola, a to se ne bo zgodilo.”

V nadaljevanju je razložil, zakaj nemška zveza nima prostora za nove napake: “Zveza nima časa za nove eksperimente. Evropsko prvenstvo se bliža. Nemški nogomet potrebuje selektorja, ki se spozna na naše prvenstvo in okolje. Nekoga, ki bo rekel: “To je mojih petnajst igralcev, to je moj sistem in tako bomo igrali.” Trener, ki verjame v svoj sistem. Prav tako nima smisla delati dolgoročnih načrtov. Za nemški nogomet je trenutno glavni cilj evropsko prvenstvo.”

Nekaj besed je namenil tudi možnosti, da na stolček sede Julian Nagelsmann: “Verjamem, da je lahko uspešen, a zveza lahko trenutno pripelje kogarkoli in bo imel težave. Ko Nemčija nima napadalca, je nekaj narobe. Slabi rezultati so posledica mnogih stvari, na katere ne vpliva trener.”

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več