single
[3137,2]
162123

Hertha z novim partnerstvom išče severnoameriške talente (FOTO)

Avtor: Rene Vidmar
18. 6. 2022, 16.22

Berlinska Hertha je pred dnevi naznanila, da je sklenila sodelovanje z Mednarodno nogometno akademijo (International Soccer Academy). Z novim partnerstvom želijo v klubu iz nemške prestolnice odkriti naslednjo nogometno zvezdo, ki bi prihajala iz Severne Amerike.

Izbrani nogometni talenti rojeni v letih 2006 in 2007 bodo tako imeli edinstveno priložnost, da sezono 2022/23 preživijo v Herthini akademiji. Tu bodo trenirali in tekmovali drugimi mladinskimi ekipami Bundeslige.

”Severna Amerika premore ogromno nogometnega talenta. Naš glavni cilj bo najti naslednjega Christiana Pulišića ali Giovannija Reyno. To je bil glavni razlog za sklenitev sodelovanja z Mednarodno nogometno akademijo,” je partnerstvo komentiral vodja skavtinga pri ”stari dami” Dirk Dufner.

Ravno Pulišić je bil tisti nogometaš, ki je začel val prihodov severnoameriških nogometašev v Bundesligo. Reprezentant ZDA je namreč pred prestopom v Chelsea poleti 2019 kar pet let preživel pri dortmundski Borussii. Danes pa med nemško nogometno elito navdušujeta predvsem Leizpigov Tyler Adams in Bayernov Alphonso Davies.

Podoben dogovor so sicer v pretekli sezoni sklenili tudi pri tedaj še drugoligašu Schalkeju. Pred začetkom sezone je tako v Gelsenkirchnu svoje veščine pililo 22 nogometašev v starosti do 18 let. Pet pa si jih je po koncu sezone prislužilo tudi pogodbe z zasedbo ”rudarjev” do 19 let.

”Združene države Amerike so postale nogometna sila, na katero je potrebno v vedno večji meri računati. Veselimo se razvoja skritih talentov,” pa je za konec dejal vodja Herthine akademije Pablo Thiam.

Bundesliga 2022/23: Od 5. avgusta samo na Šport TV!

Foto: AP Photo/Michael Sohn via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več