single
[1176]
225890

Herlings pred nadaljevanjem sezone: ”Še vedno verjamem v končno zmago”

Avtor: Lamin Diallo
15. 5. 2024, 17.46

Jeffrey Herlings je eden izmed najizkušenejših motokrosistov v letošnji sezoni svetovnega prvenstva, hkrati pa velja za legendo v tem športu, saj ima največje število psoameznih zmag. V najmočnejšem razredu motokrosa tekmuje že 15. leto, s čemer se bliža rekordni številki 18, ki si jo lastita Stefan Everts in Antonio Cairoli.

Nizozemec je na zadnji dirki osvojil skupno 2. mesto, s čemer je drugič v sezoni stopil na stopničke. V skupnem seštevku za Pradom zaostaja za 52 točk, pred njim pa sta še Francoz Romain Febvre in slovenski as Tim Gajser. ”Zavedam se, da se ne borim le proti Pradu, temveč tudi proti Gajserju in Febvreju. Na Portugalskem sem imel v prvi vožnjo smolo, sicer bi za vodilnim sedaj zaostajal le za 25 točk. Do konca je še 14 dirk in še vedno verjamem v zmago.” 

Herlings je v svoji karieri petkrat osvojil naslov svetovnega prvaka, trikrat pa je sezono končal drugi. ”Moram začeti zmagovati. Lahko iščem izgovore, a si tega ne želim. Motor je dober, ekipa prav tako, zato je vse odvisno od mene.” Zmagovalec 103 dirk v motokrosu bo na VN Francije iskal svojo prvo zmago v sezoni. ”Vsakič si želim dirko končati na zmagovalnem odru, čas pa je da pričnem tudi z osvajanjem. Popraviti moram štart, če ne začnem dobro, mi Jorge vsakič pobegne. Če bom začel ob njem, lahko dosežem zmago. Vremenska napoved za nedeljsko dirko ni najboljša. Lahko da bo ponovno veliko odvisno od sreče, kot na Portugalskem.”

Herlings je svojo zadnjo dirko osvojil lansko leto na VN Latvije, ki je potekala v mesecu juniju. Polega Prada bo moral v francoskem Saint Jean d’Angelyju ugnati tudi Tima Gajserja, ki je ima pred Nizozemcem natanko 50 točk prednosti.

VN Francije bo v nedeljo na Šport TV 1 na sporedu od 13. ure dalje. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več