single
[1176]
226535

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
23. 5. 2024, 10.06

V nedeljo je v sklopu svetovnega prvenstva v motokrosu na prizorišču v St. Jean d'Angelyju potekala VN Francije. V elitnem razredu MXGP je slavil slovenski motokrosist Tim Gajser, kateremu pa je bila zmaga dodeljena naknadno, saj sta bila nekaj ur po koncu dirke zaradi neupoštevanja pravil ob rumeni zastavici kaznovana Švicar Jeremy Seewer in Norvežan Kevin Horgmo, zaradi česar sta na končni razvrstitvi zdrsnila dve mesti navzdol. Sedaj se je oglasil Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je bil kritičen do odločitve komisarjev, češ da bi morali kaznovati tudi ostale voznike, ki niso upoštevali rumene zastavice.

Polemike so se pojavile predvsem, ker naj bi mahač z zastavo stal na premalo vidnem položaju, da bi ga v blatnih in mokrih razmerah vozniki sploh lahko opazili. Posledično sta predvsem Seewer in Horgmo skoraj povozila tekmovalca, ki je za skokom ležal na tleh in pobiral svoj motor. Za Švicarjem in Norvežam je nato pridirjalo še nekaj voznikov, ki prav tako, vsaj na videzi, niso upočasnili v zadostni meri. Dogajanje si lahko ogledate v spodnjem videu in presodite sami.

VIDEO: Slabo vidna rumena zastavica v drugi vožnji dirke za VN Francije

Do položaja mahača z zastavo in kasnejše odločitve, da položaje ob končni razvrstitvi vzamejo le Seewerju in Horgmoju je bil močno kritičen Nizozemski voznik Jeffrey Herlings. “Skoraj nemogoče, da bi Jeremy Seewer in Kevin Horgmo videla mahača z rumeno zastavo, ki je bil skrit za oglasnim panojem. Prav tako je bila pred skokom gromozanska luža. Namesto, da voznikom jemljete položaje, mahače raje dobro naučite, kako se postavljati in uporabljati zastavice, da jih bodo vsi lahko jasno videli, ko se nekdo zaleti ali pade. Tako za varnost padlega voznika kot tistih, ki prihajajo. Še posebej v tako blatnih razmerah, ko že tako komaj kaj vidimo. In zakaj niso bila odvzeta mesta tudi ostalim voznikom, ki so skočili? Vse skupaj je zelo nepravično!” je na družbenih omrežjih po dirki zapisal Herlings, ki je sicer na VN osvojil tretje mesto za Francozom Romainom Febvrejem.

Foto: Joao Rico/DeFodi Images via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več