KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
185576

Herlings komaj čaka začetek sezone 2023: Ekipa je spremenjena, moji cilji pa ostajajo enaki

Avtor: Blaž Magdič
1. 3. 2023, 11.09

Vstopili smo v marec, mesec, ki prinaša tudi začetek nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Zaradi poškodbe bo na uvodni dirki v Argentini manjkal aktualni svetovni prvak Tim Gajser, konkurenca pa bo napadala prve pomembne točke v boju za naslov najboljšega. Dirke tudi v sezoni 2023 na Šport TV!

Po dolgotrajni poškodbi, ki je prinesla izpustitev skoraj celotne sezone 2022, se v polni pogon vrača nizozemski zvezdnik Jeffrey Herlings. Eden največjih rivalov slovenskega aduta Gajserja pogreša dolg tekmovalni premor, a je zaradi tega pred uvodno dirko v Južni Ameriki še dodatno motiviran.

“V športnem smislu bi leto 2022 najraje kar pozabil. Vseeno pa sem se v mesecih odsotnosti veliko naučil, zdaj sem povsem osredotočen na izzive prihajajoče sezone. Komaj čakam, da se po dolgem premoru vrne tekmovalno dirkanje, predolgo sem bil brez,” je za spletno stran MXGP uvodoma 28-letnik.

“V zadnjem času ugotavljam, da bom še potreboval nekaj časa, da se privadim na vožnjo “na polno”, a primerno stopnjujemo ritem, zato ne bo posebnih težav. Rad bi se vrnil na nivo, kjer sem že bil. Ekipa okoli mene se je delno spremenila, moji tekmovalni cilji pa ostajajo enaki,” je zaključil Herlings, ki je dvakrat postal svetovni prvak v prestižnem razredu. Prvič mu je to uspelo leta 2018, drugič pa tri leta kasneje.

MXGP, VN Patagonije (Argentina), v nedeljo, 12. marca na Šport TV.

 

Foto: Fotostand Ballasch via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več