single
[5]
120482

Henigman poškodovan, Vranješ vpoklical Malusa

Avtor: Kenny Jan
4. 3. 2021, 17.42

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na pripravah v Zrečah. Izmed rokometašev, ki jih je selektor Ljubomir Vranješ v ponedeljek povabil na priprave, ne bo Nika Henigmana, ki se je v torek poškodoval. Namesto njega je vpoklican Jaka Malus, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Henigman se je poškodoval na treningu svojega moštva iz madžarskega Szegeda. Slovenski reprezentant je po strelu na gol nerodno doskočil na stopalo soigralca in si pri tem poškodoval gleženj. Zaradi tega si mora pri hoji pomagati z berglami in reprezentanci ne bo mogel pomagati prihajajoči teden.

S seznama povabljenih igralcev sta na igralnem mestu levega zunanjega selektorju Vranješu preostala le dva rokometaša, Borut Mačkovšek in Gregor Potočnik. Švedski trener na slovenski klopi se je zato odločil, da na priprave dodatno vpokliče Malusa, sicer člana beloruskega prvaka Meškova iz Bresta.

Poleg omenjene trojice so na selektorjevem seznamu še vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak, krilni rokometaši Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Dragan Gajić, Blaž Janc in Gašper Marguč, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik ter zunanji igralci Dean Bombač, Rok Ovniček, Staš Skube, Miha Zarabec, Nejc Cehte in Jure Dolenec.

Slovensko vrsto naslednji teden čakajo pomembne tekme. Že v torek bo v Celju ob 20.10 na sporedu zaostala tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 proti Poljski, konec tedna pa se bodo v Berlinu v treh dneh zvrstile tekme z Alžirijo, Nemčijo in Švedsko, ki bodo dale imena dveh udeležencev poletnih olimpijskih iger v Tokiu.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več