Helios Suns obstali v ligi ABA 2

Avtor: Klemen Verlič
3. 4. 2021, 20.43

Zaradi covid-19 situacije, ki je ekipam onemogočila nastope v polnih postavah ali celo igranja tekem, v letošnji sezoni ne bo razigravanja za obstanek v košarkarski ligi Aba 2, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Tako je edini slovenski predstavnik, Helios Suns, ki je v rednem delu zasedel zadnje mesto, že zaključil tekmovanje v regionalni ligi.

Kot je zapisano v sporočilu za javnost, bodo lahko vse ekipe tekmovanje nadaljevale v naslednji sezoni, če si bodo uvrstitev v ligi Aba 2 priigrale preko državnih prvenstev ali prejele povabilo organizatorja.

Tekmovanje v ligi Aba 2 se bo nadaljevalo za najboljše ekipe, saj bo prvak napredoval v elitno druščino, drugouvrščeno ekipo pa čakajo dodatne kvalifikacije s trinajsto ekipo iz lige Aba.

Zaključni dvoboji od četrtfinala naprej bodo potekali v Podgorici od 19. aprila dalje. Gostitelj bo vodilna ekipa rednega dela Studentski centar, ki je v trinajstih nastopih izgubila le enkrat. Igralo se bo sistemu dveh tekem in razlike v koših.

Studentski centar se bo v četrtfinalu meril z osmouvrščeno ekipo Slobodo Užice. Ostali pari so Borac Banjaluka (3) – Podgorica (6), Spars (2) – Zlatibor (7) in Mladost (4) – MZT Skopje (5). Polfinala bodo potekala od 23. do 26. aprila, finalni tekmi pa sta predvideni za 4. in 6. maj.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več