single
[1175]
133095

Hauptman: Roglič in Pogačar sta pripravljena na boj za zlato

Avtor: Klemen Verlič
22. 7. 2021, 19.36

Le šest dni po koncu kolesarske dirke po Franciji čaka tekmovalce nov vrhunec sezone. Že prvi uradni tekmovalni dan olimpijskih iger kolesarje čaka cestna dirka, na kateri naj bi pomembno vlogo igrali tudi slovenski tekmovalci. Na startu bodo Primož Roglič, Tadej Pogačar, Jan Polanc in Jan Tratnik.

Glavna slovenska aduta bosta zagotovo Roglič in Pogačar, oba pa sta v Tokio dopotovala s svojimi težavami oziroma dvomi, a po treningih na prizorišču naj bi bilo z njima vse v najboljšem redu in sta pripravljena na boj s konkurenco.

“Na treningu so bili vsi fantje videti odlično, res pa je, da je trening ena stvar, dirka pa povsem druga. A kot vidim, ni bojazni, da fantje ne bi bi bili pravi. Primož je zdrav, dobro razpoložen, sproščen in tudi motiviram. Kot ga vidim na kolesu, je vse, kot mora biti, tudi v vožnji na klanec,” je Rogličevo stanje ocenil selektor Andrej Hauptman, ki je še bolj pristojen, da ocenjuje stanje Pogačarja. Njega namreč vodi pri ekipi UAE Team Emirates.

“Menim, da se je regeneriral. Za soboto napovedujejo nekoliko nižje temperature, vsekakor bi bilo bolje, če se bi to uresničilo, a tudi v nasprotnem primeru ne vidim nobenih težav. Tudi na Touru je v nekaj v vročinskih etapah odpeljal odlično, tako da me ne skrbi. Tudi on je maksimalno motiviran, dirke po Franciji niti ni končal posebno iztrošen, če dodamo, da je Polanc dobro treniral, Tratnik pa v sezoni pokazal, da je močan, smo lahko optimisti,” je optimističen Hauptman.

Seveda pa se vrhunskih uvrstitev slovenskih kolesarjev ne upa napovedovati. “Ne glede na to, da našim zelo zahtevna proga ustreza in da si takih prog ne želi veliko kolesarjev, je še vedno dovolj takih, ki so lahko povsem pri vrhu. Videli smo lahko, da so nekateri v formi, prepričan sem, da se je veliko tekmovalcev dobro pripravilo brez dirk, tako da res ne morem ničesar obljubljati. V kolesarstvu je vrh zelo širok, enodnevne dirke so pa sploh nekaj posebnega. Težko je napovedati, kako se bo dirka odvijala, katere reprezentance bodo nadzorovale dirko. Ekipe ne bodo imele osem kolesarjev, ampak največ pet, nekateri dobri na vzponih pa tu ne bodo imeli dobrih pomočnikov. Zagotovo pa bodo moštva, ki nimajo kolesarjev za težke profile, dirko poskušala rešiti prej,” meni selektor.

Kot sam pravi, se da nekaj vzporednic potegniti tudi z lanskim svetovnim prvenstvom, na katerem je najprej napadal Pogačar, nato pa je v boju za vrh ostal Roglič, ki je na koncu zasedel šesto mesto. “Vidim veliko podobnosti, toda takrat so imele ekipe vendarle več kolesarjev. Tudi vremenske razmere so bile drugačne, vseeno pa je res težko napovedati predvsem, kako se bodo dirke lotile največje nacije,” o taktikah ne more govoriti še vedno lastnik najboljše slovenske olimpijske kolesarske uvrstitve, petega mesta iz iger v Atenah 2004.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Josip Iličić trenira v Sloveniji!...Več

2

VIDEO: Šeško, Ačimović ali Osterc – kateri zadetek vam je ljubši?...Več

3

Simšič po porazu proti KAC-u: Igra je bila enakovredna, zmanjkalo nam je moči v duelih (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več