puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
00:55 V ŽIVO
Argentina - Mehika, Nogomet - Prijateljska tekma
šport TV 1 logo
01:00
Vrhunci, Košarka - Španska liga
šport TV 2 logo
, -
šport TV 3 logo

Ekstravagantni slovaški nogometni as Marek Hamšik je v sredo predstavil avtobiografijo z naslovom Marekiaro. Dolgoletni kapetan Napolija se na jugu Italije počuti kot doma, navijači v njem vidijo največji klubski simbol po Diegu Maradoni, 31-letnik pa jim vrača s strastjo na igrišču.

Vezist, ki ga zaznamujejo tudi številne tetovaže in specifična pričeska, je v mesto pod Vezuvom prišel že leta 2007, ko je bil star točno dvajset let. Pred tem je tri sezone nastopal za Brescio, v mlajših selekcijah pa je v domovini branil barve Slovana iz Bratislave.

Pred meseci je bil Slovak zelo blizu selitvi na Kitajsko, a si je v zadnjem trenutku premislil in ostal zvest sinje-modrim. V očeh temperamentnih navijačev Napolija je njegov lik še zrasel, saj je izbral ljubezen do kluba namesto astronomske plače na Kitajskem. Na predstavitvi knjige je Hamšik znova navdušil Neapeljčane.

“V življenju sem povezan le z dvema dresoma, prvi je slovaški, drugi pa je dres Napolija. Tudi zato sem tukaj več kot desetletje, upam, da bom lahko ostal še nekaj let, vse do konca kariere. Ko bom končal nogometno pot, pa bi rad ostal del tega kluba in mesta. Morda bom celo živel tukaj, kdo ve. Dejstvo je, da sem celotno kariero posvetil Napoliju, gre za ponos, ki ga ne znam opisati,” je v svojem slogu dejal kapetan italijanskih podprvakov.

Hamšik in soigralci bodo že v soboto pred novo izjemno težko preizkušnjo. Na San Paolo prihaja razigrana Fiorentina, ki bo želela nov skalp Neapeljčanov. Vabljeni v našo družbo ob 17.55 na Š1!

 

Foto: FC Napoli

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja