KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[9,1180]
184258

Hamilton kljub prepovedi ne misli molčati

Avtor: Urban Kolman
16. 2. 2023, 12.15

Zvezdnik formule 1 Britanec Lewis Hamilton je ob predstavitvi novega Mercedesovega bolida za letošnjo sezono dejal, da bo še naprej izražal svoje mnenje o pomembnih družbenih vprašanjih ne glede na pravila Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), poročajo mediji.

Fia, vodilni organ formule 1, je decembra v svojem statutu določila, da je voznikom prepovedano deliti politične, verske in osebne izjave ali komentarje, ki kršijo zlasti splošno načelo nevtralnosti, razen če jih je zveza predhodno pisno odobrila, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Hamilton, eden najboljših voznikov v zgodovini F1, že vrsto let svojo slavo uporablja tudi v boju za enakost in proti rasizmu. “Nič me ne more ustaviti, da bi govoril o stvareh, ki so mi pri srcu,” izjavo Britanca povzema ameriška televizijska mreža ESPN.

“Šport ima določeno odgovornost, da pomaga opozarjati na krivice,” je še pojasnil Hamilton na Mercedesovi predstavitvi. Njihov bolid bo sicer letos spet obarvan v črno, kot je bil leta 2020 in 2021.

Osemintridesetletnik je leta 2007 ob vstopu v šport postal prvi temnopolti voznik v zgodovini F1. Vse od takrat je bil predvsem skupaj z Nemcem Sebastianom Vettlom nekakšen politični predstavnik voznikov, dokler se slednji ni po koncu sezone upokojil.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več