pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Lazio - Chievo Serie A
šport TV 2 logo
09:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
09:15
Finale: Triglav - Cinkarna Celje, druga tekma Slovenska liga, članice

Hadalin in Bergant zadovoljna z razpletom slaloma v Kitzbühlu

Avtor: Blaž Magdič
26. 1. 2019, 16.28

Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin in trener slovenske ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant sta bila zadovoljna z razpletom slaloma za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu. Hadalin je z 12. mestom vpisal svojo najboljšo uvrstitev na slalomih v Kitzbühlu. Točke je s 24. mestom osvojil tudi Žan Kranjec.

“Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Obe vožnji sta bili odpeljani na visoki ravni, z nekaj malimi napakami. Vseeno mislim, da sem s tem, kar sem prikazal danes lahko zadovoljen in ponosen nase. Pred Schladmingom ne bi ničesar spreminjal, želim si samo, da bi to dobro, konstantno smučanje prenesel tudi na zadnji januarski slalom,” je povedal Hadalin.

Trener slovenske moške reprezentance Klemen Bergant je bil zadovoljen z današnjim nastopom svojih varovancev. “Štefan in Žan sta končala na mestih, kamor sodita. Štefan danes, tudi če bi odpeljal res fantastičen drugi tek, verjetno ne bi mogel biti boljši kot enajsti. Zato smo zelo zadovoljni z izplenom tekme. Veseli me predvsem konstantnost voženj Štefana, ki je zelo pomembna tako za startno številko, kot tudi za finale svetovnega pokala. Drugače pa je treba priznati, da je bila danes predvsem prva vožnja zelo zahtevna, kar se pozna tudi po številu odstopov. Na težki postavitvi se Jakob Špik nekako ni znašel in je hitro zaključil,” je nastope Slovencev ocenil Bergant.

V Kitzbühlu bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več