šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
21:00
7. oddaja Xtreme Collxtion
šport TV 3 logo
19:25 V ŽIVO
Nexe - Hannover-Burgdorf EHF pokal

Hadalin in Bergant zadovoljna z razpletom slaloma v Kitzbühlu

Avtor: Blaž Magdič

Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin in trener slovenske ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant sta bila zadovoljna z razpletom slaloma za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu. Hadalin je z 12. mestom vpisal svojo najboljšo uvrstitev na slalomih v Kitzbühlu. Točke je s 24. mestom osvojil tudi Žan Kranjec.

“Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Obe vožnji sta bili odpeljani na visoki ravni, z nekaj malimi napakami. Vseeno mislim, da sem s tem, kar sem prikazal danes lahko zadovoljen in ponosen nase. Pred Schladmingom ne bi ničesar spreminjal, želim si samo, da bi to dobro, konstantno smučanje prenesel tudi na zadnji januarski slalom,” je povedal Hadalin.

Trener slovenske moške reprezentance Klemen Bergant je bil zadovoljen z današnjim nastopom svojih varovancev. “Štefan in Žan sta končala na mestih, kamor sodita. Štefan danes, tudi če bi odpeljal res fantastičen drugi tek, verjetno ne bi mogel biti boljši kot enajsti. Zato smo zelo zadovoljni z izplenom tekme. Veseli me predvsem konstantnost voženj Štefana, ki je zelo pomembna tako za startno številko, kot tudi za finale svetovnega pokala. Drugače pa je treba priznati, da je bila danes predvsem prva vožnja zelo zahtevna, kar se pozna tudi po številu odstopov. Na težki postavitvi se Jakob Špik nekako ni znašel in je hitro zaključil,” je nastope Slovencev ocenil Bergant.

V Kitzbühlu bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več