Haalandov podpis sodniku bo šel za dober namen

Avtor: Marko Premrl
8. 4. 2021, 22.01

Pred dvema dnevoma je na evropski nogometni sceni kar nekaj prahu dvignila poteza romunskega sodnika, ki je po tekmi lige prvakov v Mancehstru prosil za podpis zvezdnika Borussie Dortmund Erlinga Haalanda. Zdaj je zgodba dobila nadaljevanje, saj bo Octavian Sovre zvezdniški podpis podaril v dobrodelne namene, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prvi del za profesionalni nogomet precej nenavadne zgodbe se je odvil v torek zvečer v prehodu do slačilnic po tekmi med Manchester Cityjem in Borussio. Norveški zvezdnik Erling Haaland, eden najbolj zaželenih igralcev na svetu, ki si ga številni klubi želijo v svojih vrstah, je takrat izpolnil željo sodniku in se podpisal na rumeni in rdeči karton.

Pri krovni zvezi Uefi zadeve niso želeli komentirati, dodatno je zgodbo zapletel podatek, da je bil Sovre eden od članov romunske sodniške zasedbe, ki se je decembra lani zapletla v rasistični incident na tekmi Besaksehir – PSG.

A zdaj je Sovre predstavil še svojo plat in pojasnil, da ni šlo za navijaštvo, ampak da gre za nekakšen konjiček, povezan z dobrodelnostjo. Doslej je namreč že večkrat dobil podpise nogometnih zvezdnikov, ki jih je potem namenil romunski fundaciji za pomoč ljudem z avtizmom.

Kot je sodnik Sovre pojasnil za romunske medije, je že dobil tudi podpis zvezdnika Barcelone Lionela Messija. A obenem je priznal, da je doslej takšne akcije izpeljal bolj diskretno, brez prisotnosti kamer.

Ta sodnik je bil sicer eden od članov romunske ekipe, ki si je decembra lani prislužila kazen krovne zveze Uefe zaradi rasistične opazke. Takrat so Romuni v medsebojni komunikaciji z neprimernimi besedami označili temnopoltega pomočnika trenerja turške ekipe Besaksehir Pierra Weboja, zaradi česar sta obe ekipi, tudi pariški PSG, protestno zapustili igrišče, tekma pa se je nadaljevala šele po 24 urah.

Glavni krivec za incident je bil četrti sodnik Sebastian Coltescu, ki ga po preiskavi sicer Uefa ni kaznovala zaradi rasizma, je pa dobil prepoved sojenja do konca sezone. Tako on kot Sovre pa sta morala na dodatni izobraževalni program Uefe.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več