single
[2,3194]
162365

Guberac: Vemo, kakšnega predsednika imamo nad glavo, zato imamo le najvišje cilje

Avtor: Žiga Ikič
21. 6. 2022, 11.30

Koper je bil v minuli sezoni dolgo na dobri poti do dvojne krone, a se je na koncu moral zadovoljiti s pokalnim naslovom. Državni je pripadel Mariboru, vseeno pa Kanarčki spoštujejo preboj v Evropo, kar bo nuja tudi v prihodnosti, ki jo bo v vlogi funkcionarja soustvarjal Ivica Guberac.

Minulo sezono Prve lige Telemach je Koper sklenil na drugem mestu na prvenstveni razpredelnici. Uspešno sezono so Kanarčki začinili z zmago v pokalnem tekmovanju, vse skupaj pa pomeni, da bo obalni prvoligaš eden od štirih predstavnikov Slovenije v evropskih tekmovanjih.

“Ne smemo zaspati na uspehih, ki smo jih dosegli. Moramo še nadgraditi doseženo. Nič ne pride čez noč, zato se bomo morali še naprej truditi in se žrtvovati. Koper mora pred vsako sezono v prihodnje meriti na prva tri mesta, ki vodijo v Evropo. Vemo, kakšnega predsednika imamo, zato si drugega niti ne upamo zamisliti. Vse, kar ne bo Evropa, bo za Koper neuspeh,” je odločno, a tudi malce duhovito dejal Ivica Guberac, pomočnik športnega direktorja Oliverja Bogatinova in sin predsednika Anteja Guberca.

Kanarčki bodo evropsko pot začeli v 2. predkrogu konferenčne lige. Rumeno modri se bodo pomerili z ekipo iz Lihtenštajna, FC Vaduz. Prva tekma bo na sporedu 21.07. na Bonifiki, povratna pa teden dni kasneje na Rheinpark Stadiumu v Vaduzu.

 

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več