pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Marseille - Lyon Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Napoli - Benevento Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Rennes - Nice Ligue 1

Grozljiva nesreča je preteklost, Correa se vrača v dirkalnik

Avtor: Kenny Jan
1. 2. 2021, 17.23

Ameriško-ekvadorski dirkač Juan Manuel Correa se leto in pol po grozljivi nesreči v formuli 2, v kateri je umrl Francoz Anthoine Hubert, vrača na dirkališča, so potrdili na spletni strani formule 1. Enaindvajsetletnik je podpisal pogodbo z ART GP v formuli 3.

Correa je bil 31. avgusta leta 2019 udeležen v nesreči s smrtnim izidom v belgijskem Spa Francorchampsu, potem ko je v prvem krogu po silovitem trčenju umrl Hubert.

Mladi ekvadorsko-ameriški dirkač je bil dlje časa v življenjski nevarnosti, hudo pa si je poškodoval desno nogo, zaradi česar je bila njegova nadaljnja kariera pod vprašajem. Toda 17 mesecev kasneje je po dolgih mesecih rehabilitacije in številnih operacijah Correa znova nared za dirkanje v najnižjem razredu pod okriljem F1.

“Zelo sem vesel, da se lahko po vsem, kar sem preživel, vrnem na dirkališča. Hvaležen sem za izkazano zaupanje. Sezona 2021 v formuli 3 zame predstavlja leto tranzicije, saj je še vedno moj poglavitni cilj, da si priborim mesto v F1. To je le nov korak na poti do popolnega povratka,” je dejal 21-letnik.

Correa je bil v F2 v krstni sezoni 2019 dvakrat drugi, in sicer v Bakuju ter Le Castelletu, preden je bil udeležen v grozljivo nesrečo v znamenitih ovinkih Eau Rouge in Raidillon.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

2

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

3

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več