single
[5]
126471

Grosova najboljša rokometašica v Franciji

Avtor: Kenny Jan
25. 5. 2021, 09.23

Slovenski rokometašici Ani Gros je v Franciji pripadel naziv najboljše igralke tamkajšnjega prvenstva. Blestela je v dresu Bresta, ki ga konec tedna čaka še nastop na zaključnem turnirju četverice v ligi prvakinj. Ta bo na sporedu na Madžarskem v Budimpešti.

Grosova je z Brestom osvojila dvojno domačo krono. Najprej so rokometašice iz Bretanje osvojile pokal, nato še prvenstvo, ko je v finalu padel Metz, za katerega igra Tjaša Stanko. V glasovanju za najboljšo igralko je Grosova v zadnji fazi prejela 45 odstotkov glasov javnosti, njena najbližja tekmica Francozinja Pauletta Foppa pa 39. Tretja kandidatka Danka Sandra Toft je prejela 16 odstotkov glasov.

“Izredno sem vesela, da mi je uspelo kaj takšnega. To je zame prvič. Ta nagrada mi veliko pomeni. Brez ekipe in ekipnega duha mi to ne bi uspelo. Moram priznati, da smo soigralke res zelo povezane med sabo, dihamo kot eno in se spodbujamo,” je ob razglasitvi za najboljšo igralko dejala 30-letna kapetanka slovenske izbrane vrste.

Ta konec tedna Grosovo z Brestom čaka še zaključni turnir lige prvakinj. Polfinalni nasprotnik francoske ekipe bo madžarski Györ. “Naše želje so velike in nadejamo se dobrega rezultata,” je v sporočilu za javnost dejala Grosova, ki je v tej sezoni med evropsko elito dosegla 118 golov.

Drugi polfinalni par je Vipers Kristiansand – CSKA Moskva. Prav v Moskvo se v naslednji sezoni seli letos najboljša igralka francoskega prvenstva.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več