pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Monaco - Strasbourg Ligue 1
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Parma Serie A
šport TV 3 logo
05:00
St. Etienne - Rennes Ligue 1

Grosova najboljša desna zunanja igralka francoske lige

Avtor: Marko Premrl
10. 6. 2020, 08.13

Vodstvo francoske ženske rokometne lige je slovensko reprezentantko Ano Gros razglasila za najboljšo desno zunanjo igralko prvenstva. Devetindvajsetletnica je članica Bresta, za katerega bo igrala še dve sezoni, v dresu svojega kluba pa je navduševala tako v francoskem prvenstvu kot v ligi prvakinj.

Grosova je v letošnji sezoni francoskega državnega prvenstva dosegla 125 golov na 19 tekmah, s čimer je bila ob predčasnem koncu lige najboljša strelka.

Tudi v ligi prvakinj je bila strelsko zelo razpoložena, po koncu drugega skupinskega dela je bila namreč tretja najboljša strelka z 78 goli. Z Brestom, ki je v skupini 2 zaostal le za madžarskim Györom, bo igrala na zaključnem turnirju četverice, ki bo predvidoma na sporedu 5. in 6. septembra.

Četrtfinalni obračuni, Brest bi moral tekmovati proti ruskemu Rostovu, so bili zaradi pandemije novega koronavirusa sprva prestavljeni na junij, kasneje pa dokončno odpovedani.

Grosova je trenutno v Sloveniji, kjer se posveča izpitom na fakulteti za turizem, v Francijo pa se bo predvidoma vrnila v prvi polovici julija, ko naj bi se začele priprave na novo sezono.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več