pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lyon - Reims Ligue 1

Gros ostaja direktor Zavoda za šport RS Planica

Avtor: Klemen Verlič
1. 6. 2020, 20.44

Svet Zavoda za šport RS Planica je na današnji seji za direktorja izbral Gabrijela Jelka Grosa, ki je to delo opravljal že doslej, je za STA povedal predsednik sveta Boro Štrumbelj. Vsi štirje prisotni člani od skupaj petih so Grosu namenili podporo, drugi kandidat je bil Igor Šircelj iz Kopra.

Na imenovanje Grosa, ki mu sedanji mandat poteče 1. julija, mora dati soglasje še slovenska vlada.

“Člani sveta zavoda smo soglasno podprli Grosa, ki je predstavil izčrpen program dela za naprej. Pojasnil je, kako naj bi naprej skrbeli za informatiko v športu, za šport otrok in mladine, Nordijski center Planica ter muzej športa. Pri slednjem je še največ težav, a se sedaj išče ustrezna lokacija zanj. To bo zelo pomembno za naslednje korake,” je pojasnil Štrumbelj.

“Precej smo govorili tudi o stroških, ki so nastali pri pripravi svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, ki ga potem marca letos zaradi epidemije novega koronavirusa ni bilo. Pa tudi o tekmovanjih v naslednjem obdobju, vključno s svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju 2023,” je še dodal Štrumbelj.

Vlada je 24. junija 2009 sprejela sklep o ustanovitvi Zavoda za šport RS Planica. Za vršilca dolžnosti direktorja je tedaj imenovala Grosa, ki je potem tudi v naslednjih letih vodil zavod. Ta je med drugim skrbel za obnovo in izgradnjo ter upravljanje športnih objektov v Planici. Tam je ob izdatnem vložku evropskih sredstev nastal sodoben nordijski center, pri tem pa je Gros opravil osrednjo vlogo.

Oseminpetdesetletni Gros je kot trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih vodil ekipo, v kateri je Primož Peterka dvakrat zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala. Med drugim je dejaven tudi v Mednarodni smučarski zvezi (Fis). Leta 2017 je prejel Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje za šport.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

3

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več