pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Amiens - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

Gronkowski se vrača, spet bo igral z Bradyjem

Avtor: Marko Premrl
22. 4. 2020, 10.02

Potem ko je eden največjih zvezdnikov ameriškega nogometa Tom Brady poskrbel za pravi vihar onstran Atlantika in po 20 letih zamenjal ekipo ter se preselil k Tampi, je zdaj njegov novi klub ujel še eno "veliko ribo" tega športa. Igralski pokoj je namreč prekinil Rob Gronkowski, ki bo spet soigralec Bradyja.

Tom Brady je po 20 letih zamenjal ekipo, po uspehih z New England Patriots, s katerimi je osvojil šest naslovov prvaka lige NFL in podrl kup rekordov, se je 42-letnik preselil k Tampi Bay Buccaneers.

Zdaj pa je floridska ekipa poskrbela še za drug senzacionalni prestop. Čeprav je bil Gronkowski uradno v pokoju od leta 2018, ko je s Patriots osvojil svoj tretji super bowl, je imel še vedno pogodbo s svojim nekdanjim moštvom.

Gronkowski, ki bo kmalu dopolnil 31 let, je obvestil svoj klub, da bi spet rad igral kot Bradyjev soigralec. Prestop sta nato nekdanje in sedanje moštvo obeh zvezdnikov tudi hitro izvedli, New England Patriots so Gronkowskega in svoj izbor v sedmem krogu letošnjega nabora prepustili Tampi v zameno za izbor v četrtem krogu nabora. Novi delodajalci so prevzeli tudi pogodbene obveznosti do Gronkowskega, sloviti “tight end” lige NFL bo zaslužil deset milijonov dolarjev, za zdaj so sklenili enoletno pogodbo.

“Rob Gronkowski je eden najboljših ‘tight endov’ v zgodovini NFL, v njegovi igri sta neverjetna strast in želja. Celotno kariero je igral z Bradyjem, njuni dosežki so dovolj zgovorni, njuna naveza na igrišču in ob njem je zagotovilo za uspeh,” je odločitev za sodelovanje z Gronkowskim pojasnil direktor Tampe Jason Licht.

Buccaneers so tako v nekaj tednih ustvarili teoretično enega boljših napadov v ligi. Poleg Bradyja in Gronkowskega imajo še lovilca Chrisa Godwina in Mika Evansa.

Doslej zadnjo tekmo je Gronkowski, ki ima tri naslove prvaka, tudi on je do odhoda na Florido v NFL igral le za Patriots, odigral v super bowlu 2018, ko je njegova ekipa premagala Los Angeles Rams. Po upokojitvi pred lansko sezono se je ukvarjal z različnimi izzivi in se preizkusil tudi kot rokoborec.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več