šport TV 1 logo
12:10
Prilipe, reportaža Državno prvenstvo
šport TV 2 logo
11:00
Nantes - PSG Ligue 1
šport TV 3 logo
12:00
Fuchse Berlin - Kiel Bundesliga

Gregor Gajšek: Roma nad krizo s karanteno

Avtor: Gregor Gajšek
24. 9. 2018, 10.21

Medtem ko so se Romini nogometaši sinoči vračali iz Bologne proti Rimu, se je na sramotni poraz odzval njihov predsednik. James Palotta je bil kratek in jedrnat: "Ogorčen sem!"

In če so nogometaši, ko se je ekspedicija bližala Večnemu mestu, še verjeli, da bodo ponoči v tišini svojega doma premlevali svojo bedno predstavo, je strokovno vodstvo sprejelo drugačno odločitev. Vsi so ostali v Trigoriji, kjer bodo ves teden trenirali, sestankovali in načrtovali, da bi rešili sezono.

Pred domačimi tekmami s Frosinonejem (sreda), Laziem (sobota) in Victorio (prihodnji torek) ter gostovanjem pri Empoliju (prihodnja sobota), je jasno, da je Roma v krizi in da tako, kot je šlo doslej, preprosto ne gre več.
Di Francesco, nad katerim že visijo sence Montelle, Souse in Blanca, je bil med tekmo na Dall Ari in po njej besen kot ris. Pihal in sikal je kot parna lokomotiva, ki pa nima moči, da bi vlak premaknila za en sam centimeter v pravo smer. “Debate o igralnih sistemih in taktiki so brez smisla, če igralci v sebi ne čutijo ognja, če na celi tekmi niso sposobni dobiti niti enega dvoboja, če niso odločni,” je besnel strateg Rome in dodal :“Vse bom spremenil!”

Čeprav je Roma doslej izgubila že deset točk, osvojila pa jih je le pet, je še vedno dovolj časa in tekem, da v sezoni doseže vse zastavljene cilje (uvrstitev v naslednjo Ligo prvakov, uvrstitev v osmino finala aktualne Lige prvakov in poskus osvojitve pokalne lovorike). Prvi pogoj za vrnitev na zmagovalni tir pa je, da igralci – od prvega do zadnjega – začnejo igrati požrtvovalno, odgovorno in bojevito ter da začnejo spoštovati klub in predvsem njegove navijače Le na ta način lahko do izraza pride kakovost, ki jo brez dvoma premorejo.
Karantena sicer v Serie A velja za precej skrajen ukrep, ki je namenjen razčiščevanju nesoglasij, zavzetemu treniranju, poenotenju moštva, hkrati pa je to tudi oblika kazni. Pri Romi se za tak disciplinski ukrep niso odločili že celo večnost.

PREBERITE ŠE:

VIDEO: Ronaldo in Bernardeschi poskrbela za zmago Juventusa

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več