pismo ikona
šport TV 1 logo
00:15
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Gregor Gajšek: Roma nad krizo s karanteno

Avtor: Gregor Gajšek

Medtem ko so se Romini nogometaši sinoči vračali iz Bologne proti Rimu, se je na sramotni poraz odzval njihov predsednik. James Palotta je bil kratek in jedrnat: "Ogorčen sem!"

In če so nogometaši, ko se je ekspedicija bližala Večnemu mestu, še verjeli, da bodo ponoči v tišini svojega doma premlevali svojo bedno predstavo, je strokovno vodstvo sprejelo drugačno odločitev. Vsi so ostali v Trigoriji, kjer bodo ves teden trenirali, sestankovali in načrtovali, da bi rešili sezono.

Pred domačimi tekmami s Frosinonejem (sreda), Laziem (sobota) in Victorio (prihodnji torek) ter gostovanjem pri Empoliju (prihodnja sobota), je jasno, da je Roma v krizi in da tako, kot je šlo doslej, preprosto ne gre več.
Di Francesco, nad katerim že visijo sence Montelle, Souse in Blanca, je bil med tekmo na Dall Ari in po njej besen kot ris. Pihal in sikal je kot parna lokomotiva, ki pa nima moči, da bi vlak premaknila za en sam centimeter v pravo smer. “Debate o igralnih sistemih in taktiki so brez smisla, če igralci v sebi ne čutijo ognja, če na celi tekmi niso sposobni dobiti niti enega dvoboja, če niso odločni,” je besnel strateg Rome in dodal :“Vse bom spremenil!”

Čeprav je Roma doslej izgubila že deset točk, osvojila pa jih je le pet, je še vedno dovolj časa in tekem, da v sezoni doseže vse zastavljene cilje (uvrstitev v naslednjo Ligo prvakov, uvrstitev v osmino finala aktualne Lige prvakov in poskus osvojitve pokalne lovorike). Prvi pogoj za vrnitev na zmagovalni tir pa je, da igralci – od prvega do zadnjega – začnejo igrati požrtvovalno, odgovorno in bojevito ter da začnejo spoštovati klub in predvsem njegove navijače Le na ta način lahko do izraza pride kakovost, ki jo brez dvoma premorejo.
Karantena sicer v Serie A velja za precej skrajen ukrep, ki je namenjen razčiščevanju nesoglasij, zavzetemu treniranju, poenotenju moštva, hkrati pa je to tudi oblika kazni. Pri Romi se za tak disciplinski ukrep niso odločili že celo večnost.

PREBERITE ŠE:

VIDEO: Ronaldo in Bernardeschi poskrbela za zmago Juventusa

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več