pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

Gregor Gajšek: Do konca

Avtor: Gregor Gajšek
8. 11. 2018, 13.19

Še trije dnevi nas ločijo od velikega derbija 12. kola Serie A, ki ga bosta v nedeljo zvečer (20:30) pred polnimi tribunami največjega italijanskega štadiona odigrala Milan in Juventus.  Glede na to, kar sta moštvi prikazali doslej v prvenstvu, lahko sklepamo, da razplet vse do zadnjega sodnikovega žvižga ne bo znan.

Ena od maksim, ki jih domala na vsaki tekmi prezentira Juventus, je “Fino alla fine”. To vodilo ga je že v preteklosti že neštetokrat pripeljalo zadetkov in do zmag in remijev prav v zadnjih trenutkih tekme. Tudi v sodnikovih podaljških. Spomnite se lanske tekme v Rimu proti Laziu in zmagovitega gola Dybale 15 sekund pred koncem 93. minute.

V tej sezoni je bil Juventus že v prvem kolu proti Chievu prisiljen vztrajati do konca in gol Bernardeschija v tretji minuti sodnikovega dodatka mu je prinesel zmago s 3:2. V podobnem položaju je bil Juve nato še v devetem kolu proti Genoi, ko pa mu remija v končnici obračuna le ni uspelo pretvoriti v tri točke.

Milanu je to v tej sezoni v sodnikovem podaljšku uspelo že kar trikrat. Na tekmah proti Romi (95. minuta), Genoi (91. minuta) in Udineseju (97. minuta) sta za končne zmage z enim golom razlike zadela Cutrone ter zdaj že dvakrat zapored kapetan rdeče-črnih Romagnoli.

Obstaja pa, če gledamo zgolj letošnjo sezono v Serie A, med Juventusom in Milanom ena ključna razlika glede dosežkov čisto pri koncu tekem. Juventus namreč v tem prvenstvu v končnici tekme še ni izgubil nobene točke (tudi v preteklosti se mu je to dogajalo sila redko). Ali mu je uspelo obdržati pred tem priigran izkupiček ali pa ga je še povečal. Milan na drugi strani je v sodnikovem dodatku v tem prvenstvu tudi že zapravljal točke. Na tekmi proti Atalanti je bil ob zmago (na koncu remi 2:2), na tekmi proti Interju pa ob remi (na koncu poraz z 0:1).

Če potegnemo črto po njun izkupiček v letošnjih sodnikovih podaljških, ugotovimo, da si je v seštevku Milan v tem kratkem obdobju med 90. minuto in koncem tekme priigral tri točke, Juventus pa dve.

Medtem ko je igra brez predaje do konca nekaj, kar pri Juventusu igralcem vcepljajo v glave, že ko prvič prestopijo prag trening centra Continassa, pa je ta nezlomljiv karakter v Milanovo moštvo prinesel trener Gattuso.

Ker bodo oboji v nedeljo želeli zmagati in ker bodo oboji motivirani do skrajnosti, je seveda mogoče pričakovati, da ne eni ne drugi ne bodo sklonili glav ob morebitnih prvih težavah ali zaostanku. To pa seveda napoveduje neizprosen boj za vsako žogo, za vsak gol, za vsako točko. Do konca.

Dvoboj Milan – Juventus bomo na Š1 pospremili v nedeljo od 20.00 dalje, ko se bo začel naš studijski program. 

Foto:  Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več