single
[3194]
222054

Grabič: Ne drži, da slabše igrišče odgovarja ekipam, ki se branijo! (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
1. 4. 2024, 16.35

V soboto je na novi, sveže položeni zelenici v Stožicah svoj krstni nastop dočakala tudi ljubljanska Olimpija, ki je z zmago proti Kopru (3:2), na sanjski način proslavila novo igralno površino. Pred začetkom dvoboja smo se v studiu o novi zelenici pogovarjali tudi z gostom Dejanom Grabičem, ki je opozoril, da teza, da slabše igrišče navadno bolj odgovarja ekipam, ki se branijo, nikakor ne drži.

Igrišče v Stožicah je bilo, predvsem v zadnjem letu, v, milo rečeno, precej zdelanem stanju. Sedaj pa je igrišče največjega stadiona v državi dobilo novo, bistveno boljšo podobo. Svoj prvi test je prestalo na prijateljski tekmi med slovensko reprezentanco in Portugalsko, v soboto pa še na klubski ravni na derbiju med Olimpijo in Koprom.

Slaba igralna podlaga je pred obnovo povzročala težave marsikateremu moštvu. “Igrišče v zadnjem obdobju ni šlo na roko nobeni ekipi, ki je tukaj igrala. Tudi ekipe, ki igrajo na protinapade, tega z bolj natančnimi podajami lažje izpeljejo na boljši travnati površini,” je sprva dejal Grabič.

Pogosto velja nekakšno pravilo, da slabša igrišča bolj ustrezajo ekipam, ki se branijo, saj igra na njih teče bolj počasi in s tem onemogoča tistim, ki igrajo na kratke in hitre podaje, da razvijejo svojo igro. A kot je opozoril naš gost v studiu, to ne drži v popolnosti. “Ekipa, ki se zna dobro braniti, potrebuje tudi dobro igrišče, za razvoj svojih protinapadov. Če se žoga in igra zaradi slabšega igrišča vedno ustavi, bodo tudi oni težko karkoli izpeljali.”

“Vendar pa ne glede na stanje igrišča po 36 krogih vselej na koncu do izraza pride kakovost,” pa je v zaključku pogovora še poudaril nekdanji član Olimpije in Domžal.

VIDEO: Dejan Grabič o vplivu igralne površine na igro

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več