single
[3137,2]
194150

Götze podaljšal sodelovanje z orli

Avtor: Urban Kolman
3. 6. 2023, 11.09

Občasni nemški reprezentant Mario Götze je pred zaključkom sezone podaljšal sodelovanje z Eintracht Frankfurtom. Napadalni vezist je v klub prišel pred letošnjo sezono in sprva podpisal pogodbo do leta 2025. Novo sodelovanje bo trajalo vsaj do leta 2026.

V Nemčiji je nosil barve Borussie Dortmund in Bayerna. Po vrnitvi k črno-rumenim je zbolel za miopatijo, kar je pomenilo, da pri njih ni imel osrednje vloge. Enaintridesetletnik je zadnji dve sezoni igral na Nizozemskem za PSV in tam kariero vrnil na pravo pot.

Letos je bil ključni igralec Frankfurta, ki je igral v ligi prvakov. Za orle je zabeležil 45 nastopov, na katerih je dosegel 3 zadetke in 9 podaj.

Športni direktor Markus Krösche je o podaljšanju vezista dejal: “Podaljšanje je za nas zelo pomembno. Mario se znajde v ekipi in je eden pomembnejših igralcev Frankfurta. Je eden temeljev naše ekipe. Njegovo zgodnje podaljšanje pogodbe nam zagotavlja varnost na položaju vezista. Prav tako poudarja ambicije, da poleg mladih igralcev s potencialom v klub povežemo tudi izkušene igralce.”

Götze je dodal: “Pri Eintrachtu se že od prvega dne počutim odlično. Tu se vidim v prihodnosti in s podaljšanjem pogodbe sem to tudi zagotovil. Še vedno sem trdno prepričan o velikem potencialu Eintrachta. Klub ima jasen načrt in sam se identificiram s cilji.”

Foto: Oliver Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Drobne: Jeseni smo imeli težave v slačilnici, a smo jih rešili (VIDEO)...Več

2

Tavares za Šport TV: Kljub temu, da ne igram več, s svojimi izkušnjami še vedno pomagam ekipi (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Gajserjevo dirkanje po Italiji...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več