single
[2,3194]
170898

Goriška obrača hrbet Arčonu: Navijači ob 75. obletnici napovedujejo upor

Avtor: Rene Vidmar
21. 9. 2022, 16.35

Dogajanje na Goriškem je v zadnjih dneh vse bolj burno. "Vrtnice" po vrnitvi med elito očitno preživljajo težke trenutke. Razlog? Nezadovoljstvo z delom predsednika kluba Harija Arčona.

Sponzorji Gorice so namreč že več mesecev nezadovoljni z ravnanjem predsednika kluba Harija Arčona. Pozivi k odstopu niso zalegli. Če je bilo njihovo nezadovoljstvo še do nedavnega skrito javnosti, so zdaj svoje zahteve in obtožbe posredovali medijem.

Njihov zastopnik Aleš Kocijančič je javnosti v posebnem sporočilu izrazil nezadovoljstvo. “Del sponzorjev je nezadovoljnih z delom uprave ND Gorica oziroma njegovega predsednika Harija Arčona. Po koncu sezone 2021/22 smo se sponzorji z dopisom obrnili na predsednika ND Gorica. V njem izražamo svoje nezadovoljstvo glede vodenja društva. Zahtevali smo tudi sestanek z vodstvom, ki se, zaradi izmikanja predsednika, do sedaj še ni zgodil. Zaradi tega smo že omejili oziroma smo prekinili svoje sodelovanje z ND Gorica. Delovanje mladinske šole je še vedno neurejeno, mladi igralci brez štipendij, trenerji brez rednih plačil, pritiski, mobing, pa še kaj bi se dobilo. Tudi v članski ekipi glede izplačil ni nič bolje, kar so tudi sami že izpostavili.”

Zoper predsednika in poslovnega direktorja so sponzorji zaradi suma kršitve Statuta ND Gorica podali tudi prijavo disciplinski komisiji. Njihovim očitkom se pridružujejo tudi goriški Ultrasi. Ti vse privržence primorskega kluba pozivajo na čim večjo udeležbo naslednje domače tekme. Ta bo potekala proti Mariboru 2. oktobra na 75. obletnico ustanovitve kluba. Na njej bodo aktualnim članom uprave na čelu s predsednikom kluba Harijem Arčonon izrazili nestrinjanje.

Kot so zapisali v objavi na svojih družbenih omrežji “jim je kot skupini enkrat in za vselej dovolj mešetarjenja, izkoriščanja, ropanja in uničevanja Primorske in slovenske nogometne institucije, kar je Gorica nekoč nesporno bila.” Za konec so dodali še, da je s tem tudi “nepreklicno konec dialoga z vodstvom kluba.”

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več