single
[3]
176690

Golemac o težavah Cedevite Olimpije: “V svoji 30-letni karieri še nisem bil priča čemu podobnemu!” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
22. 11. 2022, 14.42

Uvodni del letošnje sezone Cedevite Olimpije je bil bolj kot z dobrimi rezultati zaznamovan s številnimi poškodbami. Zmaji imajo zaradi odsotnih igralcev obilne težave že s treniranjem. To je za ljubljansko ekipo nekaj novega, saj čemu podobnemu v preteklih letih niso bili vajeni.

“V svoji karieri sem prvič v takšni situaciji. Tudi kot igralec 30 let nisem bil priča čemu podobnemu. Ne samo poškodbe, tudi covid in dvakratna trebušna viroza je dodala svoje. Ko se igralec vrne po covidu, potrebuje od meseca do 45 dni, da se pride v normalni pogon. Vsi, ki so se vrnili, so potrebovali veliko časa za povratek. To nikakor ni navaden prehlad. V teh ‘pavzah’ smo sicer dobro trenirali. Ob manjku igralcev so nam pomagali mladinci. Včeraj smo končno lahko trenirali pet na pet. Kaže na boljše. Moramo biti potrpežljivi. Ne smemo biti negativni. Biti moramo realni,” je stanje moštva komentiral glavni trener Jurica Golemac.

Če se Ljubljančanom težave s poškodbami in boleznim v ligi Aba še ne poznajo toliko, pa tega ne moremo reči za Eurocup. Zmaji so namreč po štirih krogih še vedno brez zmage. “Zagotovo nismo zadovoljni. Ko smo na začetku sezone sestavljali ekipo, smo želeli biti konkurenčni na vsaki tekmi. Imeli smo veliko smole. Rezultati so realni. Kot pravi rek, kakor treniraš, tako igraš. To se nam letos še kako pozna.”

Še več informacij o povratku odsotnih igralcev in kritikah na račun najboljše dvojice pri Cedeviti Yogija Ferella in Josha Adamsa pa v spodnjem intervjuju.

VIDEO: Pogovor z Jurico Golemcem

Video is not available for your country.

Kljub ne najboljšemu začetku pa za Ljubljančane v Eurocupu ni še nič izgubljenega. V rednem delu je na sporedu še 14 tekem. Da bi se uvrstili v končnico pa morajo zasesti najmanj osmo mesto. Prvo priložnost za približanje cilju bodo imeli že v torek, ko v Stožice prihaja Prometej.

Cedevita Olimpija – Prometej v torek ob 20.00 na Š1. Studijski program z gostom Zoranom Martićem že ob 19.15!

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več