šport TV 1 logo
12:25
Genoa - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:05
Sassuolo - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Brazilija - Švica Prijateljska tekma, ženske

Gliha objavil seznam za Gruzijo

Avtor: Marko Premrl

Slovenska reprezentanca do 21 let začenja priprave na evropsko prvenstvo 2021, ki ga bo skupaj z Madžarsko gostila Slovenija. Izbrancem Primoža Glihe zato tokrat ne bo treba v kvalifikacije, bodo pa igrali prijateljske tekme. Prva jo čaka v mestu Gori 22. marca ob 19.00 proti selekciji Gruzije.

Izbrana vrsta bo nato 7. junija gostovala v Švici, že tri dni pozneje pa igrala še domačo tekmo z Gruzijo. Oktobra bosta na vrsti dve domači preizkušnji, prva gostja bo 11. oktobra izbrana vrsta Anglije, 15. oktobra pa se bo Slovenija doma pomerila še s sogostiteljico evropskega prvenstva Madžarsko. Za konec 18. novembra sledi še gostovanje v Albaniji.

“Začenja se novo obdobje, ki prinaša novo generacijo mladih reprezentantov. Tekma z Gruzijo prihaja v specifičnem trenutku, v katerem bomo pogrešali kar nekaj igralcev. Dva reprezentanta sta namreč vpoklicana v A-reprezentanco, dodatna dva pa bosta del reprezentance do 19 let, ki se pripravlja na elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Gliha.

“Po mojem je namreč zelo pomembno, da omogočimo vsem fantom igranje za reprezentanco, ki sodeluje v tekmovanju. Ker nas čaka samo ena tekma, tokrat nisem vpoklical igralcev iz 2. slovenske nogometne lige, saj se to tekmovanje nemoteno nadaljuje. Tako bo v Gruzijo najverjetneje odpotovalo 18, 19 igralcev,” je pojasnil slovenski selektor.

Poudaril je, da bo kljub oznaki “prijateljska” zanj vsaka tekma tekmovalna. “Na vsaki tekmi bo štel rezultat. Fantom bom skušal vcepiti miselnost, da bo imelo tekmovanje prednost pred samim igranjem nogometa. Na vsaki tekmi bodo tako morali pokazati primerno disciplino in odnos do dresa z državnim grbom,” je odločen Gliha.

V slovenski reprezentanci je tokrat pet nogometašev, ki si nogometni kruh služijo v tujini. “Na spisku je resda nekaj nogometašev, ki prihajajo iz tujine, vendar je največja težava ta, ker igrajo večinoma v nižjih oziroma mladinskih ligah, tako da jih želim še preizkusiti. Žan Celar je šele ta teden debitiral v serie A, Timi Max Elšnik igra v četrti angleški ligi, Sven Šoštarič Karič in Vanja Drkušič igrata v mladinskih ligah, Rok Vodišek pa je odigral zadnjo uradno tekmo pred dobrim letom dni,” pravi Gliha in daje primerjavo z Angleži.

“Mi se bomo na drugi strani pomerili z Angleži, ki vsi po vrsti igrajo premier league. Dejstvo je, da je to članski nogomet in da se bomo morali temu prilagoditi. V prejšnjih kvalifikacijah je francoska reprezentanca igrala namreč kar s petimi igralci Lyona, ki so igrali na srečanju osmine finala lige prvakov proti Barceloni,” je zaključil Gliha.

Seznam za Gruzijo: Žan Celar (Roma), Sven Šoštarič Karič (Derby County), Tomi Horvat (Mura), Rok Vodišek (Genoa), Luka Koblar (Aluminij), Dejan Petrovič (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Žan Zaletel (Celje), Janez Pišek (Celje), Matija Rom (Domžale), Tomaž Zakrajšek (Krško), Sandi Ogrinec (Krško), Ester Sokler (Krško), Jan Mlakar (Maribor), Žan Rogelj (Triglav), Tom Žurga (Triglav), Jalen Arko (Triglav), Timi Max Elšnik (Northampton Town), Vanja Drkušić (Heerenveen).

 

Foto. Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več