KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137,2]
192982

Glavni trener berlinskega Uniona v pričakovanju sobotnega obračuna: “Za oba kluba je veliko na kocki!”

Avtor: Rene Vidmar
20. 5. 2023, 13.06

Berlinski Union v soboto v Bundesligi proti Hoffenheimu čaka zelo pomemben obračun. Trenutno četrtouvrščeni klub nemškega prvenstva bi si namreč z zmago že lahko zagotovil nastopanje v ligi prvakov v naslednji sezoni.

Zaradi dobre gol razlike bi Berlinčani v primeru zmage tako že krog pred koncem odločili boj za četrto mesto. Trenutno petouvrščeni Freiburg jih namreč v tem primeru ne bi mogel več prehiteti. Če bo Unionu v soboto uspelo Hoffenheim bo to izjemen dosežek za trenutno najboljši klub iz nemške prestolnice. Še pred nekaj leti, natančneje v sezoni 2018/19 so Berlinčani nastopali med drugoligaško konkurenco.

Zaradi dobre gol razlike bi Berlinčani v primeru zmage tako že krog pred koncem odločili boj za četrto mesto. Trenutno petouvrščeni Freiburg jih namreč v tem primeru ne bi mogel več prehiteti. Če bo Unionu v soboto uspelo Hoffenheim, bo to izjemen dosežek za trenutno najboljši klub iz nemške prestolnice. Še pred nekaj leti, natančneje v sezoni 2018/19 so Berlinčani nastopali med drugoligaško konkurenco.

Glavni trener Urs Fischer sicer pred konec sezone o možnem igranju v ligi prvakov zaenkrat noče slišati niti besedice. “Trenutno smo osredotočeni zgolj na naslednjega tekmeca.”

Sedeminpetdesetletnik se še kako zaveda, da tekma proti Hoffenheimu ne bo lahka. “Modri” so namreč vpet v ogorčen boj za obstanek, saj imajo pred mesti, ki vodijo v drugo ligo zgolj tri točke prednosti. “Za oba kluba je veliko na kocki. Trenerskemu štabu Hoffenheima je v zadnjih nekaj tekmah uspelo stabilizirati moštvo. V obrambi sicer radi tvegajo, a zato na sredini igrišča znajo držati posest žoge in si tako ustvarjati številne priložnosti,” še sklene Švicar.

Hoffenheim – Union Berlin, v soboto od 15.25 na Šport TV2!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več