šport TV 1 logo
22:45 DANES
Kuba - Slovenija IHF svetovno prvenstvo za ženske 2019
šport TV 2 logo
23:20
Parma - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
Kiel - Montpellier EHF Liga prvakov

Giuliani: Rusija ni nepremagljiva

Avtor: Gregor Kovačič
23. 9. 2019, 09.43

Na moškem evropskem odbojkarskem prvenstvu bodo danes odigrali prva četrtfinalna obračuna. V Apeldoornu se bosta merili Poljska in Nemčija, v Ljubljani pa se bosta še drugič v nekaj dneh srečali Slovenija in branilec naslova, Rusija. V prvi tekmi so bili Rusi prepričljivo boljši, toda v slovenskem taboru upajo, da bo tokrat drugače.

Zavedajo se, da bodo morali za uspeh pokazati vsaj tako igro kot v osmini finala proti Bolgariji, ob tem pa bodo morali biti tudi Rusi – ti so na prejšnjem evropskem prvenstvu Slovence ugnali dvakrat, nekoliko manj razpoloženi, kot so bili na prvi tekmi prejšnji teden, ko so Slovence spravljali ob živce z odličnimi servisi in blokom.

“Upam, da so se fantje na prvi tekmi kaj naučili,” je pred tekmo dejal slovenski selektor Alberto Giuliani, ki meni, da je Rusija trenutno najboljša reprezentanca v Evropi, ki pa ni nepremagljiva. Tudi ona lahko ima slabši dan, še posebno na tekmi, ki bo drugačna, kot je bila v predtekmovalni skupini, tokrat popravnega izpita ne bo več, poraženec bo tekmovanje končal.

Čeprav v ruskem taboru trdijo, da ne čutijo pritiska, pa bodo prav gotovo oni tisti, ki lahko več izgubijo, od njih se vedno zahtevajo največji dosežki. Proti sebi bodo imeli tudi polno dvorano v Stožicah, ki je v osmini finala pokazala spremembo navijanja, prvič ni le spodbujala domače ekipe, ampak je izvajala tudi nekaj pritiska na gostujočo.

“Vemo, kaj moramo popraviti od prve tekme. Vemo, kaj moramo delati, da poskušamo presenetiti. Zdaj moramo le teorijo spremeniti v prakso. Storili bomo vse, kar je v naši moči,” obljublja kapetan Tine Urnaut.

Foto: Sportida.com

VIr: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

3

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Uslužbenec Dallasa razkril svetovne razsežnosti “LukaManie”...Več

2

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

3

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več