šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

Gibbs zaradi koronavirusa zapustil Primorsko

Avtor: Klemen Verlič
17. 3. 2020, 08.36

Slovenski košarkarski prvak Koper Primorska je sporazumno prekinil sodelovanje s 26-letnim ameriškim organizatorjem igre, Sterlingom Dupreejem Gibbsom. Za prekinitev pogodbe je zaprosil ameriški košarkar, ki je zaradi pandemije koronavirusne bolezni covid-19 odpotoval domov v ZDA.

Dupree Gibbs se je Koprčanom pridružil sredi letošnje sezone in s klubom v le dveh mesecih osvojil slovenski košarkarski pokal. V tem obdobju je na parketu državnega prvenstva prebil povprečno 18,3 minute in dosegel 11,5 točke, 2,8 skoka in 2,2 podaje.

Dupree Gibbs se je vrnil v Združene države Amerike, ker želi v domačem okolju pričakati konec trenutnih razmer s koronavirusom. Pogodba je prekinjena, vendar obstaja možnost, da se bo ameriški košarkar, če bo tako želel, v Koper vrnil po zajezitvi epidemije.

“Želja Sterlinga je bila, da ob trenutnih razmerah zapusti državo in se vrne v Združene države Amerike. V klubu mu nismo želeli stati na poti in zato smo ustregli njegovi želji. Ob prekinitvi pogodbe smo sklenili, da ima možnost za vrnitev v klub, v kolikor se bo trenutno stanje umirilo in bomo v državi uspešno zajezili širjenje covid-19,” je sporočil vodja ekipe Goran Jagodnik.

“V Kopru sem se počutil odlično, saj smo imeli s Primorsko zelo uspešno sezono. Zaradi izbruha koronavirusa in ženine nosečnosti so mi v klubu dovolili oditi domov. Zahvaljujem se Primorski za profesionalizem. Užival sem v igranju za Primorsko in klubu želim le najboljše v nadaljevanju zgodbe. Upam, da se v kratkem ponovno vidimo. Hvala za vse,” pa je pred odhodom čez lužo dejal Dupree Gibbs.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več