single
[1176]
134505

Gerčar: Upamo na boljšo drugo polovico sezone

Avtor: Kenny Jan
12. 8. 2021, 19.36

Zaradi Covid-19 situacije se je evropsko prvenstvo EMX pričelo kasneje kot je bilo sprva planirano. Prvo prizorišče je bilo v Matterley Basin (Anglija), nato je bila slovenska ekipa primorana izpustiti dirko v Maggiori (Italija) zaradi poškodbe Jake Peklaja, vendar je sezono kasneje vseeno nadaljevala z dirkami v Ossu (Nizozemska), Lommelu (Belgija) ter Kegumsu (Latvija) z dirkačem Filipom Olssonom.

Jaka Peklaj je bil primoran izpustiti prvi del sezone zaradi poškodbe roke, saj je bil živec v roki bolj poškodovan, kot so sprva predvidevali zdravniki. Peklaj je pred nekaj tedni pričel z
resnimi treningi na motorju in bo ponovno na štartni rampi že na naslednji dirki EMX125 v Nemčiji.

Za Filipom Olssonom je težek uvod v sezono EMX250 prvenstva, vendar dirkač na podlagi trdega dela verjame v dobre rezultate v nadaljevanju sezone. Olsson je v kar nekaj
vožnjah odstopil zaradi različnih okoliščin, vendar je vseeno pokazal svoj potencial z dirkama v Lommelu ter Kegumsu, kjer je končal kot deseti in deveti. Trenutno je krajši premor dirk evropskega prvenstva, ki ga bo izkoristil za polnjenje baterij in dobro pripravo na drugo polovico sezone.

Svoje mnenje je izrazil tudi manager in lastnik ekipe Klemen Gerčar: ”Včasih je težko, kadar ekipa ne pokaže polnega potenciala z rezultati. Zavedam se, da je to šport in v športu moraš biti potrpežljiv. Imamo dobre odnose v ekipi, obdani smo s pravimi ljudmi in imamo dva mlada dirkača z delovnimi navadami, zato sem prepričan, da bo v nadaljevanju sezone sledilo še več dobrih rezultatov.”

Vir: 62motosport.com
Foto: 62motosport.com

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več