Gerčar po dirki v Italiji: Zadovoljen sem, glavne dirke pridejo v maju

Avtor: Šport TV
3. 3. 2021, 07.49

Prva dirka sezone ja za nami. Lahko se opremo na nekaj pozitivnih točk in stopnjujemo formo do pričetka sezone. Zelo dobri štarti Jake na njegovi prvi dirki v razredu MX125 kot tudi odlična hitrost Filipa.

Jaka Peklaj je kvalifikacije zaključil na 29. mestu in si s tem pridobil malo slabše startno mesto, vendar je kljub temu odlično startal v prvi vožnji. Po napaki v prvem krogu je pričel na 30. mestu in s solidno in borbeno vožnjo končal na 20.mestu. V drugi vožnji mu je uspel fenomenalen start TOP5, vendar je možnost za boljšo uvrstitev prekrižal spektakularni padec. Kljub temu je Jaka nadaljeval in končal kot 31.

Filip Olsson – je na kvalifikacijah zasedel 18.mesto. S solidnim startom je njegovo vožnjo otežil padec na prvem skoku. Z borbeno vožnjo in odlično hitrostjo je Filip le v nekaj krogih napredoval iz 36. mesta na 19. mesto. Takrat so se pričele tehnične težave s sklopko, zaradi katerih je Filip moral predčasno zaključiti dirko. Zaradi posebnega sistema tekmovanja na italijanskem prvenstvu, Filip ni smel nastopiti v superfinalu, saj ni bil uvrščen v prvi vožnji med prvih dvajset.

“Prva dirka je za nami. Zadovoljen sem s trenutno formo obeh voznikov, saj so glavne tekme na sporedu šele v mesecu maju. Kljub temu trenutni rezultati niso pokazatelj forme obeh dirkačev, saj smo imeli nekaj tehničnih težav s sklopko. Upam, da bo tudi športna sreča v prihodnje na naši strani, saj je celotna ekipa predana samo enemu cilju,” je povedal Klemen Gerčar.

 

Foto: Lina Jakolin Mulej
Video: youtube.com
VIR: 62motosport.com

 

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več