single
[1176]
137295

Gerčar: Dirka na Sardiniji je bila dobra popotnica za nadaljevanje

Avtor: Klemen Verlič
22. 9. 2021, 10.02

Po dolgem premoru v koledarju evropskega prvenstva so motokrosisti moštva 62 motosport v nedeljo dobili priložnost, da se preizkusijo na dirki za svetovno prvenstvo na Sardiniji v kategoriji MX2. Z rezultati pa je bil zadovoljen šef ekipe Slovenec Klemen Gerčar.

Dirkač Filip Olssen je namreč za prej omenjeno moštvo osvojil prve točke sezone. V kvalifikacijah je Olssen končal kot 26. , kar pa ni bila najboljša popotnica za dober štart. V prvi vožnji je kljub slabšemu položaju uspel prvi krog zaključiti kot 19. Z dobrim ritmom je prehitel še štiri dirkače in tako dolgo vozil na 15. mestu. V zadnjih krogih je zaradi manjših napak izgubil nekaj mest in tako končal kot 18. Druga vožnja je bila za Filipa zelo konstantna od štarta do cilja, kjer je ponovno zaključil na 18. mestu.

“Zelo sem vesel z mojo hitrostjo na motorju in pametno vožnjo med najboljšimi dirkači na svetu. Zaradi manjših napak v zadnjih krogih sem izgubil nekaj mest, vendar sem dal vse od sebe in sem z rezultatom zadovoljen,” je po dirki dejal Olssen.

Še bolj zadovoljen z izplenom pa je bil šef ekipe 62 motosport Klemen Gerčar. “Za nami je uspešen dirkaški vikend. Osvojili smo prvih 6 točk za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2! Filipova vožnja je bila hitra in preudarna, motor je bil močan in konkurenčen najboljšim na svetu v razredu 250ccm, kar je dober znak za našo prihodnost. Velika zahvala tudi mehaniku Hrvoju, ki vedno pripravi motor z največjo natančnostjo in predanostjo. Pred nami je drugi del sezone za evropsko prvenstvo, kjer si želimo prenesti trenutno dobro formo obeh dirkačev”.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več