single
[38]
145519

Garnbretova in druščina z dodatno tekmo

Avtor: Blaž Magdič
22. 12. 2021, 21.19

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je danes objavila, da je v koledar tekem svetovnega pokala dodala tekmo na Kitajskem. Najboljša plezalka zadnjih let, Slovenka Janja Garnbret in ostali se bodo med 6. in 9. oktobrom 2022 merili v Chongqingu.

Format tekmovanja bo takšen kot na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu leta 2024, kjer bosta za skupni seštevek upoštevana rezultata po posebnem točkovanju na balvanih ter v težavnosti, je sporočila IFSC. A ne z zmnožkom izidov v treh disciplinah, kot je bilo na olimpijskih igrah v Tokiu, temveč s seštevkom.

Na balvanih bo možnih 100 točk, po 25 na vsako od štirih smeri, v težavnosti pa bo prav tako možnih 100 točk za dosego vrha oz. 60. oprimka. Zadnjih 30 oprimkov do vrha bo točkovno ovrednotenih. Zadnjih 15 od vrha šteje po pet točk, prejšnjih deset po dve, oprimki od 30-35 pa po eno točko. Če kdo od plezalcev ne bo prišel do 30. oprimka, ne bo prejel točk.

Ta format bo tekmovalni prvenec doživel avgusta na evropskem prvenstvu v Münchnu, pri IFSC pa so ga razvijali v zadnjem letu in pol, predstavili pa 17. novembra letos, so še zapisali v izjavi za javnost.

Sezona svetovnega pokala se bo sicer začela 1. aprila v Moskvi na balvanih in v hitrosti.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več