pismo ikona
šport TV 1 logo
02:35
Roma - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
03:00
SPAL - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Sporting Charleroi - Genk Belgijska liga

Garnbretova: Čudovito je, ko imaš v rokah tri zlate kolajne

Avtor: Marko Premrl
20. 8. 2019, 16.10

Tudi po svetovnem prvenstvu na Japonskem Janja Garnbret ostaja prva zvezdnica tega športa, ki bo svojo olimpijsko premiero v deželi vzhajajočega sodna doživel čez manj kot eno leto. V Hachiojiju je osvojila tri zlate kolajne, najboljša je bila v balvanskem in težavnostnem plezanju ter v olimpijski disciplini kombinaciji.

“Čudovito je, ko imaš v rokah tri zlate kolajne na tem svetovnem prvenstvu,” je bila prva izjava serijske šampionke, ki ima pri svojih dvajsetih letih v svoji lasti že šest zlatih kolajn s svetovnih prvenstev.

Po devetih tekmovalnih dnevih na umetnih stenah, po katerih so se že kazali znaki utrujenosti, konice prstov pa so bile že dodobra zbrušene, je še vedno ohranila svežino in vedrino: “Moram reči, da sem se res zabavala in uživala skozi celotno prvenstvo.”

O današnjem finalu kombinacije pa je dejala: “V hitrosti nisem najbolje začela, tudi na balvanih mi ni šlo po načrtih, ampak sem vseeno v njih uživala. V težavnosti sem pa pokazala tisto, kar sem morala, tako da sem zelo zadovoljna z razpletom.”

“Vedela sem, da je pred mano Ai Mori splezala do vrha smeri. A nisem bila nervozna, želela sem le uživati ter priti čim dlje,” je dejala Garnbretova, ki je tretje zlato na prvenstvo potrdila z osvojenim vrhom smeri.

Svetovna prvakinja si je že z uvrstitvijo v finalni del prvenstva zagotovila eno od sedmih olimpijskih vozovnic, ki so jih podelili na Japonskem.

Mesto med dvajseterico v kombinaciji so si poleg Garnbretove priplezale tudi svetovna podprvakinja v težavnosti Mia Krampl, Vita Lukan in Lučka Rakovec, ki so zasedle 14., 16. in 17. mesto.

Na olimpijskih igrah leta 2020 se bo pomerilo 20 tekmovalk oziroma tekmovalcev. Japonci kot gostitelji so imeli dve mesti že vnaprej zagotovljeni. Vsaka država ima lahko v vsaki od konkurenc, ženski in moški, le po dve kvoti.

Nova priložnost za olimpijsko normo bodo dodatne olimpijske kvalifikacije konec novembra v Toulousu v Franciji.

Do konca sezone športne plezalce in plezalke čakajo še tri tekme svetovnega pokala v težavnosti, prva naslednja bo konec septembra v Kranju.

Janja Garnbret bo letos lovila svoj še četrti zaporedni naslov skupne zmagovalke v težavnosti in hkrati tudi kombinaciji svetovnega pokala.

Pred prvenstvom na Japonskem si je kot prva z neprekinjenim nizom šestih zmag zagotovila svoj premierni naslov zmagovalke svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Kek je našel pravi recept...Več

2

Žan Celar: “Boljšega začetka pri Cittadelli si ne bi mogel želeti”...Več

3

Kosovo: talilni lonec s pridihom sambe...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser: Odleglo mi je, glavni cilj sezone je “odkljukan” (video)...Več

2

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več