single
[2]
203657

Galtier zanika obtožbe rasizma

Avtor: Urban Kolman
18. 9. 2023, 19.30

Nekdanji trener francoskega PSG Christophe Galtier je zanikal obtožbe o rasizmu. "To je narobe, popolnoma narobe. Ljudje v nogometu me poznajo, igralci me poznajo, odgovorni me poznajo, vedo, kdo sem," je dejal 57-letni Francoz v današnjem intervjuju za Canal+, poroča L'Equipe. Galtier meni, da so obtožbe "nepravične".

Obtožbe proti Galtierju so prišle na plan prek elektronske pošte, ki je pricurljala v javnost. Temeljijo na dogodku iz časa, ko je Galtier deloval kot trener Nice, preden se je preselil v Pariz.

V elektronskem sporočilu iz avgusta 2021, kmalu po tem, ko je Galtier prevzel položaj, je takratni športni direktor Nice Julien Fournier obtožil trenerja, da je dejal, da je v ekipi iz južne Francije preveč temnopoltih in muslimanskih igralcev.

Pravosodje zdaj preiskuje 57-letnega Galtierja in njegovega sina, oba sta bila konec junija začasno priprta. Galtier naj bi se pred sodiščem v Nici pojavil 15. decembra.

“Pojasnil bom, dokazal bom resnico,” je dejal Galtier v intervjuju. Kot je dodal, si spet želi delati kot trener in ima že ponudbe nekaj klubov.

Galtier bo moral pred kazensko sodišče v Nici zaradi obtožb moralnega nadlegovanja in diskriminacije na podlagi dejanske ali domnevne pripadnosti ali nepripadnosti določeni etični skupini, narodu, domnevni rasi ali veri.

Kaznivo dejanje se lahko kaznuje s triletno zaporno kaznijo in z globo v višini 45.000 evrov.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več